Endnu en æblekage – sukker du sikkert – hvorfor bage netop denne. Har vi ikke svælget i opskrifter på kager, desserter og brød med æbler.
Noget nyt under solen, eller prøver man bare at slippe billigt fra det, ved at nævne én fra arkivet.
Den er ny den her – tør jeg godt love. Næsten så. Ny og ny.
Ret beset er der ikke noget nyt i kagen – det er bare en anden måde at lave en omsorgsfuld, sød, blød og fyldig æblekage på.
Og så er den nem. Hvem vil ikke gerne være nem?
Du har brug for:
250 g smør lavet af mælk fra en kærkommen ko
250 g rørsukker
4 æg fra højbenede høns
250 g mel
1 tsk. bagepulver
4 tsk. vanillesukker
7-8 lækre æbler – blandede nedfaldsæbler er fremragende – de er søde og modne
3 solide tsk. kanel blandet med 5 ordentlige spsk. rørsukker
Sådan gør du:
Tænd din ovn og sæt temperaturen på 180 grader. Find en stor – 28 cm. – springform frem og beklæd den med et stykke bagepapir.
Skræl æblerne, del dem i kvarte, fjern kernehuse og skær hver æblebåd i 5-6 skiver.
Pisk smør og sukker grundigt sammen. Tilsæt æg – ét af gangen – og pisk pisk pisk igen.
Bland mel med bagepulver og vanillesukker – rør forsigtigt blandingen ned i skålen med smør-sukker-æg-dejen.
Læg halvdelen af æbleskiverne i bunden af springformen. Drys med halvdelen af kanelsukkeret.
Hæld dejen over, fordel resten af æblestykkerne ovenpå dejen og drys igen med resten af kanelsukkeret.
Bag nu kagen i 1 time og 15 minutter. Nyd den så med f.eks. fuldgod creme fraiche rørt med lidt vanille og flormelis.
Eller kør den bare ind, som den er. Det ene er ikke mere rigtigt end det andet.
Det eneste rigtige her er, at det er en sjæleplejende æblekage – sådan én der behager helt ind i sjælen.
Endnu én.
Lone