Udebørn
Unsplash

Ny forskning: Udebørn er lykkeligere og mere miljøvenlige

Børn, der opholder sig meget i naturen, opfører sig mere bæredygtigt og miljøvenligt, end børn der er indendørs. Det viser ny forskning.

Ifølge ny forskning agerer børn, der færdes meget i naturen, både mere miljøvenligt og bæredygtigt end de børn, der færdes mest indendørs. Samtidigt er de faktisk også lykkeligere. Det skriver SVT.

Baggrunden for undersøgelsen er, at klimaet og naturens ve og vel næppe har været højere på den politiske dagsorden, end det er i disse år. Det så vi bl.a. herhjemme ved folketingsvalget sidste år, der af forskere blev kaldt et klimavalg.

Særligt de yngre generationer står til at kunne mærke konsekvenserne af klimaforandringerne. Netop det faktum har fået forskere på Sonora Institute of Technology i Mexico til at undersøge, om man kan fremme en mere bæredygtig adfærd hos børn.

Her kom man netop frem til, at et udendørsliv er nøglen til en mere bæredygtig og miljøvenlig tilværelse. Samtidigt viser undersøgelsen, at de børn, der befinder sig meget i naturen, er lykkeligere end de børn, der opholder sig indendørs.

Lektor Petter Åkerblom fra Sveriges Landbrugsuniversitet (SLU) mener, det grundlæggende er godt for børn at have kontakt med naturen i hverdagen.

”Hvorfor skulle man beskytte et naturreservat, hvis man aldrig har været der? Man bliver mere involveret og nysgerrig, hvis man er en aktiv del af det, så man forstår, hvordan tingene hænger sammen,” udtaler han.

Footer graphics