dig pin up
Foto: Shutterstock

Lad nu vær med at komme sløj på job, dit skravl: Vi gør status efter Corona

Det er tid til at gøre status. Hvad tager vi med, og hvad smider vi ad helvedes til efter Corona? Ditte Giese kommer her med de 10 bud.

Det skal bare dø:

1. Arbejdspladsens smittedyr

Lad nu være med at komme på arbejde, når du er sløj! Du er ikke en helt, fordi du aldrig tager en sygedag, du er et fjols, der smitter andre. Er du kun lidt småsnottet, så ta’ da en hjemmearbejdsdag (og bliv eventuelt testet). Det samme gælder syge børn – de skal IKKE med på arbejdet, de skal blive hjemme og se tegnefilm. Tak fra kollegaerne (og arbejdsgiverne).


2. Outdoor Soundboks-dj’s

Du er ikke David Guetta, du er bare en tosse med en Soundboks. Nu er barer, klubber, spillesteder og natteliv tilbage for fuld styrke, og lad så hæren af private Soundboks-dj’s forsvinde i en hulens fart! Det offentlige byrum kræver gensidig respekt og omtanke for andre, og Københavns gader er altså ikke en pop-up-natklub. Der er folk, der bor, arbejder og prøver at sove her, og medmindre vi ønsker at affolke indre by totalt, så er det ved at være på tide at holde festen på egen matrikel eller hos de professionelle i nattelivet. Det samme med stranden – lad nu folk bade uden din dakkedak-muzak.


3. Anti-service

Desværre har en del københavnske restauranter lært af foodtruck og street food-pop-up-stederne, at møbler, god akustik og generel service er overvurderet. Således sidder vi nu krumrygget og ømme i bagen på pallebænke, høje på genåbning og coronapas, men i et dogme-agtigt restaurant 2.0-set-up. Borte er menukort (bestil selv via QR-kode), væk er hynder, ryglæn, armlæn (noget med hygiejne sikkert), lange aftener (du kan få et bord til børnefamilietid kl. 17.30, men så skal du være væk igen kl 18.15), og du kan (måske) få serveret en særlig importeret sardindåse, hvis du henter din mad i baren selv. Det kunne være fedt, hvis restauranterne fandt tilbage til det gode fænomen ‘service’ og viste os, at de har savnet os kunder under nedlukningen bare en brøkdel af det, vi har savnet dem.


4. Big Mother-girafsprog

Vi vil have alle former for Corona-skiltning, borger-nudging og anvisninger fra myndighederne væk! Det har simpelthen været så ubehageligt med allestedsnærværende Corona-information på tv, på stranden, i metroen, på toilettet, i byrummet – som en 24-timers non-stop OBS-undersendelse fra stat til borger. Vi vil tales til som voksne mennesker igen. Vi vil kun have pressemøder, når der sker noget stort. Vi vil have hende med de mærkelige stirrende øjne væk fra infomercials på DR. Vi vil have de store outdoor-kampagner med “husk at holde afstand” brændt, og vi vil glemme slogans som: “Det du gør nu, gør en forskel” og den der noia-fremkaldende fornemmelse af panik og myndigheds-fims. Vi vil kun høre fra staten, når vi selv kontakter den. Don’t call us, we’ll call you (never).



5. Tvangskram med fremmede

Man behøver ikke kramme inden et møde. Eller efter et møde. Eller med folk der køber ens brugte sofa på DBA. Eller med Thue fra klassens far efter et forældremøde. Eller med alle mulige andre bekendtskaber og folk, man bare kan hilse på høfligt. Man behøver sådan set heller ikke give dem hånden, man kan bare hilse med et davs og et smil.

Det beholder vi sgu:

1. Håndhygiejne

Lidt ekstra håndvask og håndspritten med på farten skadede ikke nogen. Det virker bare som en god idé at vaske hænder efter offentlig transport, og inden man går ombord i frokostbuffeten på arbejdet. For slet ikke at tale om efter styrketræning i fitten og så beholder vi også kunsten at hoste i eget ærme. Håndhygiejne er kommet for at blive!


2. Hjemmearbejdsdage

Aaaah. Det kan virkelig noget. Ubrudt koncentration i blød buks ved køkkenbordet. Vi så under Corona, at produktiviteten på arbejdspladserne ikke faldt, kun for dem med små børn hjemme, men at det derimod sagtens kunne lade sig gøre at holde møder digitalt og dermed give større frihed til de ansatte. Hjemmearbejdsdage og større fleksibilitet på arbejdet er fremtiden. Tilsat fantastisk WIFI og generøse fredagsbarer.


3. Kold før 12

Det viste sig at være ret lækkert at gå tidligt ud og få en lille buzz på og så gå hjem igen inden midnat og sove den ud. For så i øvrigt at have en dejlig dagen derpå uden dødsrallen og tømmermænds-angst/skam. I Danmark danser vi ellers generelt først, når det er mørkt, og vi er så fulde, at vi ikke kan mærke kroppen længere. Men måske kan Corona lære os at komme lidt tidligere i gang med festen – så gider dem over 35 også være med.


4. At gå ture sammen

Det lærte vi er en virkelig fin måde at tale med en ven og at være sammen på afstand, da vi ikke kunne gå på café eller være sammen indendørs. Men det med at gå ture sammen kan vi sagtens tage med videre. For det er en god måde at snakke sammen på, også på tværs af generationer og relationer, fordi der opstår et fint, intimt samtalerum mellem mennesker, der går ved siden af hinanden. Ligeledes må udendørstræning i parker, på stranden og i private haver også meget gerne blive.


5. Ferie i Danmark

Vi behøver ikke rejse så meget som tidligere, det har Corona virkelig vist. Ja, klima, men også fordi Danmark har så meget at byde på, og det havde vi lidt glemt i vores iver efter at komme langt væk. Men camping, sommerhusture, kanoture, kroophold, vandring, surfingferie, glamping, cykelferie, shelters og så videre er genialt i et land som Danmark, hvor det aldrig bliver så stegende hedt, at man ikke orker at bevæge sig. Og de danske sommeraftenener, du godeste hvor er de magiske.


Du har netop læst en artikel fra Heartbeats.dk ❤️

Find mere om
Footer graphics