Sexy smoking
Foto: Jumpstory

Sextrends på vej: Sådan kommer vi til at knalde i 20’erne

Et nyt årti er i gang, og vi skal dyrke sex som aldrig før. Sexolog Sara Skaarup spår her om de kommende års sextrends – det bliver onani med samtykke, kvinder der underviser kvinder og måske en lille joint inden et knald.

1. Røg på sengekanten

De senere år har der været meget fokus på hampplantens positive egenskaber i forhold til sundhed generelt. CBD-olie både med, men især uden, den euforisende komponent har fundet vej til mange danske køleskabshylder. Her hjælper den danskerne med at bekæmpe gener vedrørende alt fra slidgigt til epilepsi. I 2020 rykker den grønne plante med den gode virkning ind i soveværelset, og vi taler ikke i form af dynebetræk af hampstof… Derimod vil cannabis inklusiv euforiserende THC – om det drikkes, ryges eller spises – kunne blive et sexhit. I hvert fald har et amerikansk studie vist, at mange kvinder generelt får bedre orgasmer efter en lille spliff. Desuden gør marihuana elskov mere kreativ og mindre målrettet til glæde for alle deltagere. Så nu hvor vi alle forhåbentligt arbejder på at lukke orgasmekløften (det faktum at mænd langt oftere end kvinder kommer ved heteroseksuel sex), kan det kun anbefales, at par overvejer at starte løjerne med en joint nu og da.

2. Mere onani til folket

Efter årtier hvor sexologer og par har bokset for at få den hjemlige lyst til at gå op, så ingen føler, at de får for lidt, og alle to synes, at det er spændende og frivilligt og inspirerende, forudsiger jeg en afspænding i idealet om, at ‘det rigtige par-sexliv’ er det sexliv, hvor al aktivitet foregår sammen.

At to parter er og vedbliver 100 procent seksuelt kompatible, fordi de elsker hinanden, er en illusion. Hvis folk slap ideen om, at man kun må få de orgasmer, som partneren giver en, så var det nemmere at få regnestukket til at gå op. Og jo, der ER faktisk en del, der oplever, at de helst ikke må have et sexliv med sig selv. I hvert fald vil næsten en tredjedel foretrække, at partneren ikke ved noget om deres onani, viser den store Sexus-undersøgelse. Doh. Frit spil, siger jeg bare. Kroppen er din, og sexlysten er dit ansvar. Også selvom du tilfældigvis har en kone, mand eller kæreste.

3. Lydløst high tech-legetøj

En ny generation af sexlegetøj har ramt markedet, og det udmærker sig ved at være aldeles lydløs. Det vil sige, at du ikke mere behøver springe spilleren over, fordi du har tynde vægge, og dit apparat hyler højere end en middelstor støvsuger (medmindre du altså er en skriger). Tillige kan flere af aggregaterne prale af kun at blive aktiveret ved berøring, så hvis du lægger dit tændte massageapparat ned i skuffen, bevæger den sig IKKE larmende rundt dernede. Smart, ikke?  Desuden er der virkelig kommet smæk på legetøj til mænd og par, og alle kan dermed nyde godt af funktioner som ’Smart Silence’ og patenteret Pleasure AirTechnology, der stimulerer ved hjælp af pirrende, pulserende trykbølger. Tilmed er der kommet mere fokus på lækkert design, så de snurrende, frække dimser tilmed er smukke og lækre og ligner noget fra en Apple-butik. Så mon ikke 2020 kommer til at sende en del kærester i liggende legestue? Det kunne godt tænkes.

4. Byttebørs for sextips

2020 bliver året, hvor folk – i hvert fald kvinder – bliver bedre til at lære af hinanden om sex. Sitet OMGyes er med i forfeltet her.

Det er et undervisningssite, hvor 20.000 almindelige kvinders erfaringer uden skam og med direkte ord og anvisninger guider andre kvinder til mere seksuel nydelse.  Sitet er også henvendt til mænd og par, og efter skuespilleren Emma Thomson har udtalt, at hun ville ønske OMGyes havde fandtes, da hun var yngre, er der kommet ekstra spot på. Et lækkert, gennemresearchet program, som koster noget, men som til gengæld også er noget mere saftigt end dit sofazoombie HBO-medlemskab. Hep for OMGyes og generel udvikling af tips, tricks og fiduser! Den slags info super vigtig, fordi den hjælper os til at kende og nyde vores krop. Samtidig bliver kvinder trænet i at kunne bede om det, vi ønsker fremfor at forvente, at der kommer en mand, regner det ud og forløser os. Det skal vi selv kunne guide til.

Jeg kan da kun anbefale mændene at tage teten op! Mit næste håb for en 2020-sextrend er nemlig (forhåbentlig): 

5. Mandlig (op)rejsning

Her 2,5 år efter #MeToo er det så meget på tide, at mænds seksualitet kommer på plakaten og uden løftede pegefingre. I må gerne være her, og I må også gerne have lyst til sex og udtrykke det. Det er meget få mennesker, der ikke har forstået, at der er forskel på at ha’ lyst til noget og at skulle ha’ noget. Så trut bare rent flag. Really. Også selvom det er kompliceret.
Mænd, vil I godt f. eks sige: ”Jeg er liderlig”, når I rent faktisk er liderlige, og ikke kun, når I enten er nogenlunde sikre på, det vil falde i god jord eller I sjusser, at I vil få noget ud af det? Mange tak. Så må vi kvinder arbejde på at aflægge eventuelle vaner med A. At føle krænkelse over, at en mand udtrykker sit behov. B. At gå i selvsving og tro, at vi skylder jer at indløse lysten a.s.a.p.

Forgangsmand Anders Haahr Rasmussen har været med til at bane vejen og allerede sagt højt, at han både kan være fascineret af andre pikke, uliderlig, grænseoverskridende og genert – og en hel masse andet om lyst og mænd, som vi trænger til at høre. Hans bog, ‘En fandens mand‘, bør være 2020-pensum for alle uanset køn. Kom så, vi kan godt.


Du har netop læst en artikel fra Heartbeats.dk ❤️

Find mere om
Footer graphics