Rasmus Prehn
PR-foto: Steen Broggard

LOUD vs 24Syv: Radio- og tv-nævnet skal forklare sig til kulturministeren

Fungerende kulturminister Rasmus Prehn (S) vil have radio og tv-nævnet til at svare på den seneste tids kritik om valget af LOUD på bekostning af Radio24Syv til den nye digitale radiokanal.

Ovenpå et tumultarisk forløb hvor Radio24Syv først mistede deres plads på FM-båndet og siden ikke vandt udbudet af den trøsteløsning, som politikerne hev op af hatten i 11. time, går den fungerende kulturminister nu ind i sagen:

“Jeg vil have, at der er rene linjer om den beslutning, som Radio- og tv-nævnet har truffet. Jeg har noteret mig kritikken af mig for ikke at stille op i offentligheden i forbindelse med denne sag. Det ærgrer mig, for jeg stiller gerne op, men jeg skal også overholde armslængdeprincippet, hvilket betyder, at det er det uvildige Radio og tv-nævn, der står for processen om udbuddet. Begynder jeg at udtale mig, risikerer jeg at bryde med dette princip. Mit ønske er, at alt foregår korrekt. Derfor har jeg sat gang i denne proces, hvor alle kritiske spørgsmål og indsigelser besvares,” siger fungerende kulturminister Rasmus Prehn i en pressemeddelse fra ministeriet.

I sidste uge kom det frem, at Radio- og tv-nævnet tildelte licensen til at drive en ny DAB-kanal til Radio LOUD, der vil lave ungdomsradio.

Kulturministeren vil nu tage initiativ til, at der efterfølgende kan holdes et møde med formandsskabet for nævnet, hvor også medieordførerne fra Folketingets partier er inviteret med.

Om det rykker noget, at Radio24Syv lukker på torsdag 31. oktober 2019 er meget svært at forestille sig. Men lad os da krydse fingre for, at nogen finder på noget.

PR-foto: Steen Broggard

Footer graphics