Den Korte Radioavis
PR-foto fra Radio24Syv

Computernørder kæmper for at bevare Radio24Syv’s arkiv. Og de beder om din hjælp

En trio af frivillige computernørder inviterer offentligheden til at hjælpe med at bevare hele Radio24Syv’s 8 år store radioarkiv for eftertiden.

Om en uge sender Radio24Syv for sidste gang. Der er med andre ord kun en uge tilbage at nyde radioen i. Men hvad skal der ske med deres 8 års store arkiv over podcasts fra de forskellige formater?

Der er ikke meldt nogen plan ud fra ejerkredsen bag den døende og højt elskede radiokanal, PeopleGroup, og heller ikke fra politikerne. Så hvis 8 års licensfinansieret radio ikke skal risikere bare at forsvinde – med et kæmpe tab for den danske kulturarv og mediehistorie til følge – så skal der ske noget hurtigt.

Den debat begyndte i tirsdags på Twitter, og nu har en mindre gruppe privatpersoner og radioelskere påbegyndt et projekt med at downloade og gemme hele arkivet. Det sker på adressen http://arkiv24syv.dk.

“Vi mødtes i min stue efter arbejde i går, og målet var at have noget klar her til morgen, så det hele er meget håndholdt. Folks interesse er kommet meget bag på os. Det er jo utroligt dejligt, men vores server er SLET ikke gearet til al den interesse”, fortæller robotudvikler Jens Christian, som sammen med de to webudviklere, Mikkel Malmberg og Mikkel Munch Mortensen, kalder sig ‘et crackteam af computernørder’.

Derfor beder de andre 24Syv-fans om hjælp, både for at det går hurtigere, men også for at sætte fokus på arkivet og behovet for en officiel plan for bevarelse af indholdet. Måske kan nogen 24Syv-fans også bearbejde deres sorg ved at være med til at gøre noget. Projektgruppen har lavet en nem og tryg måde at låne dem din forbindelse til at kopiere filerne fra arkivet til deres server.

Radioarkivarerne har endnu ingen plan for offentliggørelse og håber stadig, at folkene bag Radio24Syv har en hemmelig plan i skuffen.

“Men omvendt kan de jo også med rette spørge: Hvem skal finansiere, at disse otte års radio fortsat er tilgængelige? Det lader ikke det ikke til, at der er den store interesse for på Prins Jørgens Gård 1”, siger Jens Christian med henvisning til de politikere, der har været aktive i den tumultariske proces omkring afviklingen af Radio24Syv.

Footer graphics