Shane Brox
PR-foto

FN-verdensmål bliver til eventyrlig udstilling for børn

Naturhistorisk Museum i Aarhus har sammen med multikunstneren Shane Brox skabt en håbefuld og tankevækkende fortolkning af FN’s 17 verdensmål.

Hvordan skaber og udvikler man en bedre verden?

Tirsdag åbner Naturhistorisk Museum i Aarhus en eventyrlig og kærlig udstilling om FN’s verdensmål fortalt til børn og deres forældre. 
Udstillingen bliver skabt af genbrugsmaterialer, gammelt legetøj og udstoppede dyr fra museet.

Naturhistorisk Museum; Aarhus; 2019; Udstilling

En af udstillingens pointer er, at den ved åbningen ikke er færdig. Det skal netop symbolisere en verden, der hele tiden er i løbende udvikling og konstant skifter ansigt.

For verden har mange store problemer, der ikke er nemme at finde en løsning på. Krig, klimakrise, overforbrug af verdens ressourcer, arter der uddør og meget andet. Det er derfor vigtig at finde på nogle løsninger hurtigst muligt.

Har du tænkt i dag?

Hvad tænker du egentlig, når du hører "FN's 17 verdensmål"?

FN’s 17 verdensmål har undersøgt, hvordan man finder løsninger på problemerne, men vi er langt fra i mål endnu.

Men da børn og kloden betyder en del for Naturhistorisk Museum i Aarhus, har de inviteret børne-tv-vært og designer Shane Brox (billedet) til at give sine bud på en bedre og mere bæredygtig verden. Multikunstneren vil eksempelvis tale om, hvordan man givet håb til børn og voksne, f.eks. ved at bruge gammelt legetøj og sætter udstoppede dyr i nye, finurlige og humoristiske sammenhænge – og samtidig finde på løsninger på, hvordan det er muligt at genbruge mere.

Naturhistorisk Museum; Aarhus; 2019; Udstilling

“Det bliver en udstilling fyldt med håb og handlekraft, så vi sammen kan skabe en bedre verden,” lover museet.  
Udstillingen åbner tirsdag 12. november kl. 15, og Shane Brox vil være til stede fra kl. 13:30 på åbningsdagen.

FAKTA: FN’S 17 verdensmål

  • FN’s verdensmål for bæredygtig udvikling blev vedtaget af verdens stats-og regeringsledere på FN-topmødet i New York 25. september 2015.
  • Det markerede en hidtil uset ambitiøs og transformativ udviklingsdagsorden.
  • Målene trådte i kraft 1. januar 2016 og vil frem til 2030 sætte en kurs mod en mere bæredygtig udvikling for mennesker og planeten, vi bor på.
Find mere om
Footer graphics