trump
Foto: Shutterstock

Indisk mand fastede for syg Trump, men glemte sin egen overlevelse: Morgenbeats kipper med flaget

Godmorgen og velkommen til nogle helt og aldeles friske Morgenbeats, som siden sidst har fået en makeover med en tusch. Indholdet er, som det plejer: Samtaleemner, der redder din dag ved kaffeautomaten.

1. En vaskeægte molbohistorie

Thomas Balslev

Miljøministeriets nyeste vandprøver fra de danske farvande viser, at niveauet af ilt på havbundene er det dårligste i 20 år. Det betyder, at der mange steder er sort og dødt på omkring 20 meters dybde. Det skyldes mange ting, f.eks. klimaet, men nok også at fiskere har gennemtrawlet og smadret havbundenes økosystemer i årevis. Nu har man på højeste sted imidlertid fundet ud af, at havbunden faktisk har gavn af dyr dernede. Så nu vil man dyrke muslinger i havoverfladen for derefter at dumpe dem på selvsamme havbund, man har fjernet muslinger fra. Men det er først nu, det bliver rigtig molbo-agtigt: Muslingefiskeriet kan nemlig bare fortsætte, siger fiskeriminister Mogens Jensen. Goddaw mand økseskaft.

2. Trumps største fan er død

Sidste søndag døde Donald Trumps måske største fan, efter han fastede i solidaritet med den corona-ramte præsident. Men det var ikke en amerikansk-proudboys-elskende-redneck. Nej, det var en indisk mand fra staten Telangana. I onsdags fortalte New York Times om manden, der hver morgen brugte timevis på at bede til en statue af vor allesammens orange spektakel, som han anså som en gud. Og da han fik nys om præsidentens sygdom, stoppede han med at spise og sove, mens han bad for sin guds overlevelse. Desværre døde Bussa Krishna Raju, som han hed, inden han kunne overvære Trumps hjemvenden til det hvide hus. RIP til Trumps største – og måske sidste – fan.

Emilie Søndergaard

3. Elegier om en indkørsel

Kristoffer Zøllner

Min yndlingsaversion er velmenende kolleger og venner, som insisterende siger, “den/det her tv-serie/film/bog/musik skal du altså se/høre/læse”, fordi der altid er en uendelig lang liste over ting, der skal ses/høres/læses, så jeg vil afholde mig fra at anbefale noget som helst til andre. MEN jeg vil – velvidende at ingen laver podcasts som Heartbeats – alligevel dele oplevelsen af at have lyttet til New York Times´ nye sæson af podcasten ‘Moderne Love’, som netop har haft premiere. Sjældent har jeg lyttet til en mere bittersød, poetisk og melankolsk take på den svære voksen-kærlighed, heriblandt en smuk skildring af et ægteskabs svanesang gennem beskrivelsen af huset gennem årene set på Google Maps. Eller to veninder, der beskriver deres skilsmisser gennem alle de genstande, biler etc. som ikke er mere. ‘Modern Love’ er et kongeeksempel på, at podcast, når det er bedst, kan være små fortælle-kunstværker i sig selv. Så lyt nu til den!

4. Fortryllende forvildelse

Alle der er over cirka 30 år kan huske sommer-feriens bilruder, der var fulde af udsplattede insekter. Nu er insekterne ved at forsvinde. Det ved vi godt. Så her kommer en salut til ære for det utroligt kære slow flow-tv-format ’Giv os naturen tilbage’. Frank Erichsen, bedre kendt som bonderøven, hjælper Hjørring Kommune og borgerne med at få insekterne tilbage ved at forvilde haverne, områderne mellem boligblokke, rundkørsler og de mange kom-munale nydelige plæner. Der er utroligt meget jord derude, som kan omdannes fra nazi-klippet monokulturelt græs til blomster, krat og insektboliger. Måske er jeg overfølsom overfor naturens skønhed og krise, men det er med tårerne stående i øjenkrogen, at vi ser børn plante frø og blomster på motorvejsskrænter eller landmanden Søren, der drømmer om at kunne tage vilde blomster ”med hjem til lille-mor”, når hans nye naturjord vokser frem. Ingen kan alt, men alle kan sgu lade plæne-klipperen stå og bestille rølliker og storkenæb hjem fra planteskolen!

Bonderøven
PR-foto
Ditte Giese
Footer graphics