Foto: Shutterstock

Morgenbeats: Tingesten, der bruges til at blæse blade væk, er verdens mest stupide opfindelse

Kære læser, velkommen til en ny uge og helt friske Morgenbeats, hvor redaktionen som altid ransager tidsånden og kulturen lige nu og her. I denne uge tager vi fra kødfri festival til et kongehus, hvor to af samme køn gerne må giftes.

Fri os for Tingesten

thomas balslev
Ugens kommentar er skrevet af Thomas Balslev

På mange måder kan jeg virkelig godt lide efteråret, i hvert fald så længe bladene hænger på træerne og ser vidunderlige ud. Når først de ligger på jorden, er det som om en kollektiv hjerneblødning rammer byens Park og Vej-medarbejdere, viceværter og gårdmænd: Nu finder de Tingesten frem. Den omvendte støvsuger, kalder jeg den, som de anvender til at blæse blade sammen i en bunke, som så flyttes fra den ene ende af gaden eller gården til den anden akkompagneret af den mest øredøvende lyd, du kan forestille dig. Ingen vokal kan beskrive den – den er et sted mellem a og æ og meget insisterende. Tingesten er verdens mest stupide opfindelse, usmart og doven, på alle måder et udviklingsmæssigt tilbageskridt fra sin redskabsfælle kosten, som sammen med fejebakken ikke fejler noget. Hvem er den ansvarlige inde på kommunen, som er i lommen på Husqvarna? I morges blev jeg vækket kl. 5.30 på grund af en bladsamler, der selvfølgelig selv har iført sig høreværn med radio, så han ingenting kan høre. Hvad foregår der? I øvrigt bruger den benzin, hvilket burde diskvalificere den på stedet. Jeg kan ikke være den eneste, der har en lidt konservativ tilgang til, hvordan vi gør rent efter efteråret. Måske skulle vi bare lade bladene være, og se hvad der sker? Lige nu minder det om bevidst chikane.


Country coversange til dit efterår

Siden jeg så hans fremragende koncert på Roskilde i 2014, hvor granvoksne mænd kneb en tåre, har Jason Isbell holdt en særlig plads i mit rustne tinhjerte. Han har om nogen givet sydstats-countryen en anden lyd og rygte, og han står som en af guitarmusikkens største håb – ikke mindst i rockens fravær.

I november lovede han, at han ville lave et helt album med hans favoritsange fra Georgia, hvis Joe Biden vandt staten over Trump, og det løfte indfrier han nu med en helt ny plade fyldt med fortolkninger af kunstnere som R.E.M., Cat Power og Otis Redding.

Hvis du altid har troet, at country blot er lig med oversentimentale sange fyldt med druk, indavl og ynk, er Jason Isbell den perfekte mand til at få dig på andre tanker. EN


Kødfri festival

Den århusianske festival Northside proklamerede i sidste uge, at de fra 2022 serverer 100% plantebaserede festivalretter. Men er du en af dem, der hverken kan undvære kød eller Northside, kommer her tre bud på at overleve den kødfrie festival.

  1. Køb de gode brunchpølser fra Netto (tilberedes efter behov) og gem tilfældige steder på kroppen – som var det shotsrør, du smuglede ind til en gymnasiefest.
  2. Spis dig mæt i franske hotdogs eller taquitos fra 7-Eleven, inden du rammer festivalpladsen – eller efter, det blander vi os ikke i.
  3. Bund en liter kødfri fløde, så du opnår en længerevarende mæthedsfornemmelse og slet ikke tænker på kød, når først musikken spiller – udføres evt. som en øl-stafet bare med fløde. Det var vist hot i 80’erne. Selv tak. MB

Ét kongehus – to dronninger

Kan du forestille dig Danmark have to konger eller to dronninger? Forhåbentlig ja! I Holland slog premierminister Mark Rutte for nylig fast, at regeringen siger klart ja, hvis den 17-årige kronprinsesse, Catharina-Amalia (yderst til højre på billedet), – eller andre arvinger til tronen – skulle gå hen og forelske sig i en af samme køn og få lyst til at gifte sig. I Danmark er det også den siddende regering, der skal godkende brylluppet, hvis prins Christian og hans børn får lyst til at gifte sig med en af samme køn. Vi kan kun håbe, at holdningen til den tid vil være som i Holland. DOL

https://www.instagram.com/p/COKSvLJngPb/

Pilgaard går til filmen

Nu er der godt nyt til alle Stine Pilgaard-fans! Pilgaards banger af en bestsellerbog ‘Meter i sekundet’ bliver nemlig filmatiseret til næste år med Hella Joof som instruktør. Bogen hensatte sidste år danskere landet over i et kollektivt fniseanfald med sin akavede og bramfri hovedperson, der flytter til Vestjylland for at bo på en højskole med sin kæreste. Vi glæder os til at se Joofs fortolkning af tåkrummende møder i dagplejen, drukture på det lokale værtshus i Ringkøbing og hæsblæsende køretimer gennem det vestjyske landskab. LR


Du har netop læst en artikel fra Heartbeats.dk ❤️

Find mere om
Footer graphics