hiphop koncertbilletter
privatfoto

#hiphopminder part2: “Jeg har engang opholdt mig 60 sekunder alene med Kendrick Lamar i en elevator”

Så er der flere røverhistorier fra dengang mor var dreng. Hiphopekspert PTA har været på Twitter og samlet flere #hiphopminder til os, læs med her.

Vidste du, at forfatteren Morten Pape engang har fået en spand isvand i fjæset af RZA fra Wu-Tang Clan? Eller at standupperen Brian Mørk kan rappe Public Enemy’s ‘By The Time I Get To Arizona’? Det gjorde jeg heller ikke, før hashtagget #hiphopminder stak af på Twitter.

Jeg samlede 50 af mine egne mini-anekdoter forleden, men der er simpelthen så mange gyldne øjeblikke og gustne gensyn i de små historier fra rappere, dj’s, lydmænd, fans og i det hele taget bare danskere, der på den ene eller anden måde har været i berøring med hiphopkulturen.

Derfor har jeg trawlet tråden igennem og fundet de fineste minder frem. De kommer her:  

1. Jeg interviewede engang Questlove fra The Roots. Han så min mikrofon til min harddisk recorder og blev så imponeret, at han lagde sig ned, satte mikrofonen oven på sin mave og derpå lavede hele interviewet liggende. “Så lyder min stemme bedst.” (Fra lydmand Peter Albrechtsen @lydrummet)


2. Engang i Vega fik min lillebror og jeg kastet en gigantisk balje isvand på os af en knokleskæv RZA. Det var alligevel koncertens højdepunkt, for Wu-Tang havde fået kastet for meget tjald op på scenen den aften. Isbalje-optrinnet blev påtalt i en senere anmeldelse. (Fra forfatter Morten Pape @PapeMorten)


3. Jeg mødte Tue Track , da han lavede musik til min filmskoleafgangsfilm for 20 år siden. Da Malk de Koijn lavede ‘Sneglzilla’, bad han mig om lyde af legende børn, så det er min optagelse på tracket ‘O.Gl.Ost’. Jeg er stolt over at være lille del af et mesterværk. (Fra lydmand Peter Albrechtsen @lydrummet)


4. Jeg stillede op i et af de allerførste DM i rap. Fik det forkerte beat, blev forvirret og tabte til en jeg mener hed Jasper The Friendly Ghost. (Fra komiker Brian Mørk @BrianMork)

(Det var Jazper aka Knox fra Funk Flush, der vandt, red.)


5. Jeg rappede engang Public Enemy’s ‘By The Time I Get To Arizona’ på tv. Remee fortalte mig, at: “du lyder lidt som Big Daddy Kane”. Jeg blev stolt. “Bare helt uden hans flow.” Jeg blev ustolt. (Fra komiker Brian Mørk @BrianMork)

6. Engang mødte jeg den kvindelig rappioner Sørøver Salli på et pladeselskab. Jeg sagde, jeg syntes, hun rappede fedt. Hun svarede, om det ikke var svært at være musikanmelder når man er døv!? (Fra PTA selv)


7. Jeg tabte Århus-runden af DM i Dansk Rap i oktober 1997 til en ung fyr fra Århus V. Han var nu også dygtigere end mig og lavede mange fede numre bagefter, ham U$O. (Fra SneglzuggiSnail @UGroenborg)


8. Sad engang ved siden af  Tue Track og Marvelous Mosell i toget og talte med dem om The Wire. Perfekt kombination af mine favoritter indenfor både hip hop og tv. (Fra Lars Esmarch @LarsEsmarch)


9. Engang hustlede jeg mig til 11 billetter til Eminems koncert i Parken, som jeg solgte til overpris overalt i Urbanplanen. Koncerten blev aflyst, og pengene skulle betales tilbage til rødderne med renters rente, og så fik jeg min første kassekredit i banken. (Fra forfatter Morten Pape @PapeMorten)

10. Engang spiste jeg morgenmad med Jeppe Bisgaard og hans far på et hotel i Madrid. Jeppe fortalte mange anekdoter, og både Hans Otto og jeg spurgte nysgerrigt ind til dem. Den time i Madrid er klart et af mine bedste #hiphopminder. (Fra Mr. Stagis @MrStagis)


11. Jeg har engang opholdt mig 60 sekunder alene med Kendrick Lamar i en elevator, hvor jeg blev så befippet, at jeg trykkede på den forkerte etage, og der opstod mildt akavet stemning i elevatoren, da ingen skulle af på femte. (Fra Thor Martin Baerug @th84r)

12. Engang udgav jeg en debutroman og fik meget opmærksomhed. Men ingen har rigtig luret, at forsiden til bogen er en homage til den (måske?) bedste hiphopplade nogensinde. (Fra forfatter Morten Pape @PapeMorten)

planen
Til venstre er det Morten Papes bestseller ‘Planen’, og til højre er det Nas’ legendariske album ‘Illmatic’ fra 1994.

13. Interviewede engang The Game i Los Angeles. Fik ham til at lave en lille guide til lokale håndtegn. Han viste f.eks. både Bloods og Crips. Han fortalte om at sidde i spjældet, kiggede vurderende på mig og konstaterede tørt, at jeg aldrig ville have klaret det. (Fra musikjournalist Peter Elsnab @SnabRocks)


14. Engang vandt jeg en freestyle battle i Odense. Min egen præstation blev dog totalt overstrålet af Kølig Kaj, der bumrushede showet og råbte, at niveauet var for lavt (!), så derfor battlede han aftenens dommer Per Vers i et blændende opgør, der vist endte uafgjort. (Fra Jakob #Antifa @williewrap)


15. På RF. Vi blæser ‘Dominologi’ i lejren, pludselig vælter L.O.C. og crew ind, alle er mundlamme! De spørger, om vi kan li’ musikken, vi er PÅ, undtagen en som ikke kan genkende dem, han sviner musikken til. De ender med at gå, og en anden lejr bliver inviteret på scenen. (Fra ValterValter @AegteBolt)


16. Jeg var engang et par meter fra at køre Big Kaka og hans Christianiacykel ned foran Børsen, fordi han var knaldende skæv og pludselig kørte ud foran mig. Jeg har også røget en fed med Natasja (RIP) på Staden og hilst på Mc Einar et utal af gange derinde ved Indkøberen. (Fra Jens_Blaab @Blaab)

17. Da Typhoon i sin butik på Vesterbro lavede himmelvendte øjne, hver gang jeg kom ind, fordi min avisrute-løn i 8. klasse kun gav penge til een LP om ugen, og jeg da lige skulle høre 30-40 stykker først. (Fra Pede B @PedeB1984)


18. Da Pato spillede i Vega og efter et par numre med klassisk setup dj/rapper sagde: “Nå, alt det var bare for at please Voice TV. Vil I høre, hvordan det rigtigt skulle lyde?” Og så spillede de hele ‘Music For Early Birds & Nighthawks’ i punk/ska/Furillo version. (Fra uǝsuǝſ puǝʌS @SvendJ)


19. Da MikL og jeg købte weed af Iron Solomon til et lillebitte battleevent i NY i 2006. Han var iført jakkesæt, fordi han kom lige fra en Bar Mitzvah og ikke kunne nå hjem og skifte. (Fra rapper Pede B @PedeB1984)


20. I gymnasiet lavede jeg og to venner hiphopgruppen Underground Corruption. Vi varmede op for Madness4Real til en lokal koncert i Slotsbio i 3400. Uvist af hvilke årsager havde de sat vores navn øverst på plakaten. Det pralede vi en del af de følgende år. (Fra komiker Anders Fjelsted @fjelsted)


21. I den første Drop Dead-butik havde de en sticker på spejlet, hvor der stod “Der må ikke tagges på spejlet” – vægge og loft havde de, og det kan jeg godt forstå, opgivet. (Fra uǝsuǝſ puǝʌS @SvendJ)


22. PTA og jeg freestylede til et folkeskole-anti-hash-event på Amager lavet af legendariske Ø fra RBC. Ø ville se en battle mellem en pusher (som jeg spillede) og en betjent (PTA). Jeg vandt battlen foran 1.000 begejstrede elever, og moralen udeblev ligesom. (Fra rapper Pede B @PedeB1984)

(Hvordan fanden skulle man også vinde som betjent?!)

23. Engang så jeg De La Soul på Vega. Per Vers var flere gange ude og sige, at de var forsinkede, fordi de skulle tygge deres wienerbrød af munden. Da de kom på scenen, havde Maseo stadigt et stykke wienerbrød i hånden. (Fra Klaes Mosen @KlaM8tten)


24. For næsten 20 år siden arbejde jeg i børnehave, og et af børnene spurgte mig, om L.O.C. fandtes i virkeligheden. (Fra Morten Humme @MortenHumme)


25. Min første koncert ever var med Beastie Boys, Run DMC og Public Enemy. Havde et par dage i forvejen brækket et mærke af en folkevogn, så jeg kunne have det om halsen! (Fra Jakob Sønder Lind @jakobsoender)


26. Da jeg som 13-årig blev kylet ud (og fik karantæne på livstid) af Bog & Idé i Roskilde for at have tagget i deres butik. Den samme medarbejder, som smed mig ud, blev min overbo et stykke tid efter, og jeg havde konstant noia over, om han kunne huske mine skarnsstreger. (Fra Zen6 @Zen6dk)


27. Dengang Ant fra Atmosphere prøvede min cykel udenfor Grotten i en 40 hestes brandert. (Fra Henrik Sørensen @Henny_Vice)

Ant Atmosphere
Privatfoto

28. Da jeg var på tour med Jokeren, varmede L:Ron:Harald op. Han stjal ALLE backstage drikkevarer, cleanede køleskabet og kørte med dem, imens vi var på scenen. 3 shows i træk. (Fra Dj Noize @djnoizecph)

Ja, det virkede bare passende lige at smide DJ Noize’s legedariske verdensmester-set fra 1996

29. Jeg startede på DJH og gik på hold med @Humaidan_UFO. Først vandt han semifinalen ved MC Fight Night, der blev afholdt på Gyngen. Kort efter vandt han finalen og droppede DJH og dannede UFO Yeppa. I dag har han sit eget landbrug. (Fra Palle Hyldgård Poulsen @PallePoulsen)


30. Min mor blev kaldt ind til samtale med rektor i femte klasse på min nye skole, fordi jeg var hiphopper, og det var et stort problem. (Fra Jesper Nyboe Nielsen @oberstnyboe)


31. Mødte Common (Sense) i madteltet backstage på Roskilde engang, og han sagde “Yo Noize, you met Erykah yet?” Vendte mig om og stirrede lige ind i de smukkeste øjne evah … (Fra Dj Noize @djnoizecph)


32. I midten af 00’erne endte jeg som tourguide for Redman og hans crew på Christiania efter en koncert i Aarhus. Red opførte sig som et barn i en slikbutik og rendte rundt med skunk i en 100-euroseddel.  “Man, love this place, I’m gonna spend 1.000 euro here”. (Fra musikjournalist Nanna Balslev @NannaBalslev)

33. Som en del af min tale til bruden, kom Trepac og spillede vores sang, ‘Trepac – Du Er’, til mit bryllup. Selvom vandet var gået hos fruen, som sad i bilen og ventede, Trepac blev far få timer senere, gav han lige et ekstranummer. Kæmpe chef. (Fra Ronni Jakobsen @po3ten)


34. Det bedste var, at bruden også havde forsøgt at booke mig til sin egen tale. Der måtte jeg desværre meddele, at jeg var booket til anden side den dag… (Fra rapper Trepac @Trepacone)


35. Engang var jeg på tour med The High & Mighty, hvor Dj Mighty Mi gav mig Eminem’s første album på kassettebånd, et helt år før det udkom. (Fra Dj Noize @djnoizecph)


36. Dengang jeg mødte Method Man og fik et fistbumb efter Vanguard 14. (Fra Mikkel Rasmussen @4d6e25fc7dd3479)


37. Min gamle roommate smed Kidd og Jamel ud fra en morgenfest, da han troede, de havde stjålet hans hash. Han havde selv trådt det op i sin tennissok. (Fra AsmusHelms @AsmusHelms)


38. Engang bad jeg Peyk om at signere min gummisko. Han kaldte den “Rimets Gummisko”, hvilket jeg så bad ham skrive. Det synes han var så fedt, at han meget ivrigt fortalte det til alle de andre i MC Einar. (Fra Allan Rasmussen @makesomenois)


39. Da jeg var 18 år, kom jeg med på besøg i Cypress Hills trailer til The Smoke Out i Californien. Min daværende kæreste drev et lille niche-musikmedie på nettet og kendte Bobo, så han lavede et interview, mens jeg bare sad og prøvede på ikke at virke alt for imponeret. (Fra Stine Linnemann @stinelinnemann)


40. Første gang jeg mødte Johnny Hefty, fik vi lov til at male udover hans bil. Mener han havde lånt den. (Fra AsmusHelms @AsmusHelms)

Johnny Hefty
Flot slæde, Johnny Hefty! Privatfoto

41. I en kæmpe brandert blev jeg hevet med på scenen af Bai-D for at overtage hans tjans som back-up-rapper til L.O.C. Fik æren af ‘Absinthe’, 2. vers solo på Crazy Daisy i Vejle. (Fra Andreas Fabricius @AFabricius)


42. Engang inviterede Suspekt mig med udenfor for at overvære Bryggeren [feat.] pisse i én stråle over et busskur. På den lange led. (Fra Chresten @Chresten)


43. Dengang AG (og P80 / PartyArty) dissede mig på Loppen for at putte tobak i vores joints. Og så tog vi i byen. (Fra Casper Klenz-Kitenge @cabgfx)

44. Engang spillede jeg til et jam i Ungdomshuset, og PTA dissede det helt nydannede Kælder Squad, efter de havde optrådt: “Fuck kælder, vi vil heller’ ha frikadeller”. (Fra Janus Hasseriis @floede)


45. Engang så jeg Big Daddy Kane på Rust, og midt i et nummer tabte han mikrofonen. Stod lidt og så flov ud. Så samlede han den op og fortsatte sin punchline: “Drop shit and still look good”. Jeg har aldrig set/hørt noget lignende før eller efter. Verdensklasse! (Fra Janus Hasseriis @floede)


46. Der var også dengang, jeg spiste kanelgifler med Bai-D, og så var der pludselig et fucking cigaretskod med et plaster rundt om i den ene af dem! (Fra Casper Klenz-Kitenge @cabgfx)


47. For 5 minutter siden, da jeg stod og snakkede med min 8-årige søn, og han synger for sig selv: “Woop woop, it’s da sounmona police”. (Fra Janus Hasseriis @floede)


48. Eller dengang mig og Pede B spillede på en festival i Haderslev, for derefter at fylde en sort sæk med backstage-bajere, blaffe et ride hos  @djnoizecph tilbage mod KBH for at tage direkte i køen på Roskilde 08 og sætte lejren op for holdet. (Fra Casper Klenz-Kitenge @cabgfx)

49. I 2017 vandt jeg en beat battle og skulle lave et nummer med R.A. The Rugged Man som en del af præmien. Han har ghostet mig lige siden (Fra @Zen6dk)


50. Efterfest for Grøn Koncert: Gik med en rapper op på hotelværelset for at ryge og endte med at have den smukkeste heart2heart om vores fucked fædre. Kom tilbage med røde øjne to timer efter og brugte laaang tid på at overbevise mates om, at jeg var helt ok (Fra Catharina Lebowski @CatLebowski)


Du kan selv deltage i legen ved at tweete dine hiphopminder under #hiphopminder

Du har netop læst en artikel fra Heartbeats.dk. Hvis du kunne lide, hvad du læste, så kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev HER eller hoppe hen på forsiden og læse mere HER.

Footer graphics