Privatfoto

Holger Rune skal spise is og pandekager i ferien: “Jeg glæder mig til at være lidt usund”

Det danske tennistalent holder selvfølgelig ikke sommerferie som alle os andre, men når han endelig holder fri, går han offline og spiser is og rigtig mange pandekager.

Hvad er indbegrebet af sommer for dig?

Sommer er sol og strand og vand for mig. Og det er Roland Garros, Wimbledon og sensommeren til UsOpen, hvor New York typisk er vildt fugtig og varm, og mit tøj og mine tennissko på altanen tørrer aldrig. Sommeren er dejlig. Jeg rejser jo med solen, så egentlig har jeg sommer det meste af året, men derfor synes jeg, sol og sommer alligevel er lig med ferie for mig.

Hvordan har du det med at holde ferie?

Jeg holder ikke meget ferie – jeg har fridage mellem turneringer, og der elsker jeg at være i Monaco. Jeg slapper sindssygt godt af her. Livet er i et meget roligt gear, og det passer min krop og min hjerne godt, når der er fuld knald på hele tiden. Men det er også hyggeligt at komme til Danmark og besøge familien.

Rigtig ferie i sådan mere traditionel forstand kan være, når sæsonfinalen er ovre i november. Sidste år lejede vi et hus i Dubai hele familien, hvor jeg bare kunne vælte ud i poolen eller på stranden. Jeg er ret god til at sove og være doven. Og spise god mad. Men på en ferie bliver jeg også nødt til at være aktiv, ellers bliver jeg rastløs. Så jeg må ud på vandet, Jetski eller surfe.

Hvad skal du i din sommerferie i år?

Jeg ved det ikke endnu. Jeg skal jo bruge min preseason til at blive stærk og træne igennem, inden jeg skal til Australien før nytår. Men jeg får en uges ferie. Måske Mexico i år. Der synes jeg var fedt. Medmindre mine opvisningskampe er i Singapore, som jeg har hørt, så bliver ferien nok i Asien eller mellemøsten, så jeg ikke skal krydse for mange tidszoner. Jeg holder faktisk også en lille kombineret ferie med kampe efter Wimbledon. Der spiller jeg Hopman Cup i Nice, og det er tæt på mit hjem, og der er afslappet stemning. Det er nyt, for jeg plejer ikke at holde lidt ferie der. Det bliver ret hyggeligt, tror jeg.

Hvordan starter den perfekte sommerdag?

Jeg sover længe og får en gigantisk morgenmad med alle de pandekager, jeg normalt ikke spiser på hotel, når jeg er til turnering.

Privatfoto

Hvad glæder du dig allermest til?

Jeg kan jo rigtig godt lide mit liv og min tennis, så det er ikke sådan jeg tripper efter ferie. Men det er vigtigt at slappe helt af og trække stikket, og så glæder jeg mig til at være lidt usund. Jeg har en sød tand, så is, pandekager, chokoladecroissanter, det er meget velkomment i min ferie.

Hvad skal du altid nå i løbet af din ferie?

Absolut ingenting. Jeg plejer at have en lille uge med presse og diverse større interviews, der ikke har været mulige at lave, når jeg spiller, og så sponsorer, der typisk skal catche op og måske lave noget. Men når jeg først rejser på ferie, så skal jeg ikke nå noget helst. Så er jeg offline.

Hvad spiser du i ferien?

Altså udover is og pandekager? Jeg kan godt lide god mad, så hvad der nu er af gode spisesteder, frokost på stranden og sådan noget.

Hvad består dit favorit ferie-outfit af?

Jeg er i shorts og t-shirts næsten hele året. Medmindre jeg er ude at spise, så tager jeg en skjorte på.

Hvilken destination drømmer du om at opleve engang?

Der er mange steder, jeg gerne vil besøge. Jeg kommer jo meget rundt, så det er heller ikke sådan, at jeg tripper for at rejse. Jeg vil gerne til Mombasa. Der ser dejligt ud. Det har jeg kigget på mange gange.

Find mere om
Footer graphics