Jøden og PTA
Jøden og PTA i battle. Privatfoto

#hiphopminder: “Da jeg kom ind i skurvognen, var han i gang med at wanke i sine joggingbukser…”

Hiphopelsker og Heartbeatsven Peter PTA Aagaard skabte denne uge #hiphopminder på Twitter og begyndte at dele røverhistorier fra et langt liv som rapper, roadie og chauffør omkring nogle af verdens største rappere. Det er ret underholdende, så læs med her.

Jeg er hiphopper. En stor, fed en af slagsen, uden undskyldninger. Jeg har været rapper, freestyler, konferencier, chauffør, anmelder, debattør, roadie og en masse andre ting gennem det kvarte århundrede, hvor jeg har dyrket kulturen aktivt.

Jeg er også samler. De fleste, jeg kender, har en samling af et eller andet. Frimærker, vinylplader eller kondisko. Jeg har også samlet på alt muligt, men de senere år er der hverken tid eller plads til at pleje samlingerne.

Derfor består min samling i dag af minder: Minder om møder, steder og oplevelser, der lagrer sig i hukommelsen og bliver til anekdoter. Små puslespilsbrikker der i sig selv ikke betyder noget, men når jeg samler dem bliver til et portræt af et levet liv i den musikkultur, som jeg elsker.

Forleden startede jeg hashtagget #hiphopminder på Twitter, hvor jeg sprøjtede ultrakorte nedslag ud. Her er 50 af de bedste:       

1. Engang interviewede jeg MC Einar, og han stammede helt vildt – undtagen når han dissede Nikolaj Peyk.


2. Engang holdt vi release for et hiphopblad på Vegas Ideal Bar, hvor Jeru The Damaja af en eller anden grund kom forbi. DJ Toobs hentede instrumentalen til ‘Come Clean’ på nettet, og Jeru fyrede den gratis af (!!!) 


3. Engang, da jeg lige havde fået visa-dankort, købte jeg en Kool Moe Dee platinplade på eBay. Den var så dyr, at Hadsten Bank lukkede min konto.


4. Engang freestylede jeg en hyldest til Jazzy H i morgen-tv, der sad så bomstille imens, at Anders Hemmingsen lavede det til et meme. 

jazzy ptas
Adam Duvå Hall (tv) som vært og Jazzy H og PTA (yderst th) som gæster.

5. Engang fulgtes jeg med Michael Jøden til en konkurrence i Odense. Da vi mødtes i battlen, kvitterede han for turen med at rappe: “Vi kørte herover i din mors Skoda / den er lille og grøn og grim ligesom Yoda” :-/ 


6. Engang var jeg til forpremiere for Suspekts ‘Prima Nocte’-album… i en swingerklub i Valby. 


7. Engang præsenterede jeg Mos Def til festival i Søndermarken. Flere uger efter mødte jeg ham på en natklub. Han havde fundet en dame og var blevet i byen. 


8. Engang rappede jeg med Mads Fantomet til et eller andet kulturarrangement i Pumpehuset og senere på en lastvogn gennem København. Det skulle kulminere med, at kulturborgmesteren skulle med op på vognen og holde tale, men chaufføren var fra Ungeren, så han afviste hende. 


9. Engang havde jeg over en årrække købt billet til fire forskellige Kool Keith-koncerter i Aarhus, København og Oslo, der allesammen blev aflyst. 


10. Engang havde jeg købt billet til Ol’ Dirty Bastard (RIP), der skulle spille i Aarhus… på diskotek Blitz?! Den aflysning skulle jeg nok have set komme. 


11. Engang så jeg Sugar Hill Gang i Aarhus, hvor Big Bank Hank (RIP) var det eneste originale medlem. 


12. Engang præsenterede jeg Sugar Hill Gang på Vanguard uden nogen originale medlemmer overhovedet. De var til gengæld medlemmer fra Melle Mel’s Furious Five (!?) 

raekwon
PTA og Raekwon har det hiphop.

13. Engang havde jeg Immortal Technique med på Kebabistan, hvor han forsøgte at overbevise nogle piger om, at Guru fra Gang Starr (RIP) var en del af Illuminati. 


14. Engang skulle jeg hente People Under the Stairs før deres koncert til Aarhus Took It. Da jeg fandt dem, hang de ud under en trappe.


15. Engang havde jeg fået billetter til David Lettermans show, fordi der var snestorm i New York. Den musikalske gæst viste sig at være Nas.


16. Engang skulle Mathias Wivel og jeg interviewe Nas og Damian Marley. Nas gad ikke være med, men da han hørte, hvor god stemningen var, gad han godt alligevel.


17. Engang så jeg Run-DMC spille til Rock i Tangkrogen i Aarhus. Før showet tullede Jam Master Jay (RIP) rundt og hyggesnakkede på græsplænen.  


18. Engang spillede jeg til et jam med Sphaeren på Von Hatten. Før showet smeltede de sukker i en ske til absint-shots, hvorpå ejeren ville smide dem ud, fordi han troede, de fixede heroin.


19. Engang blev jeg nummer to i en norsk freestyle-konkurrence, men havde givet den så meget gas, at ham der vandt ville tæve mig.


20. Engang var jeg til The Roots-koncert og greb Questloves trommestik. Jeg troede, at han havde autograferet den, men det viste sig, at han har sit eget trommestikmærke.


21. Engang så jeg MF Doom uden maske. 


22. Engang interviewede jeg Sugar Hill Gang i Barcelona, hvor både Wonder Mike og Master var med. Før koncerten bad en halvblind Wonder Mike en bøn, hvor han takkede Gud for sin nye danske ven.


23. Engang skulle jeg have introduceret MF Doom til Vanguard, men han afslog og forklarede: “I just kinda wave the mask and people go crazy”. 


24. Engang fik jeg en mikrofon af guld af Martin Preacherman (RIP), fordi jeg sagde noget sjovt i en boksering.

preacherman
Sådan så det ud, da PTA vandt punchline-prisen til MC’s Fight Night og fik overrakt den gyldne mikrofon af Martin Preacherman

25. Engang var jeg med i den bus, som Martin Preacherman faldt ud af (Rest in Preach!). 


26. Engang fik jeg Malk de Koijns ‘Smash Hit In Aberdeen’-debutalbum på cd for en tier i Hadsten Radio, fordi indehaveren mente, at papcoveret var noget bras. 

27. Engang måtte jeg køre en pige med brækket næse på Bispebjerg, fordi mine venner skulle slås om hende. 


28. Engang nævnte jeg for Slug fra Atmosphere, at jeg var rapper. Jeg endte med at battle hans ven Eyedea (RIP), der dengang var verdens bedste battle rapper.


29. Engang måtte jeg løbe om backstage for at vække Natasja (RIP), der var udmattet efter en hel dag som jockey. Hun styrtede på scenen og leverede en pragtpræstation.


30. Engang var jeg roadie for EPMD, og Erick Sermon var monsternedtur, men til sidst fik jeg alt PMD’s weed. 


31. Engang havde jeg B-Real fra Cypress Hill med på Christiania og fortalte ham, at man ikke må tage fotos i gaden. Da han gjorde det alligevel, blev han først stoppet af en fidibus, hvorefter pusherne genkendte ham og råbte “sir, it’s an honor”.


32. Engang havde jeg B-Real med på Nemoland, og hold da kæft hvor blev han knokle. Er du rådden mand. Han påstod “when you been smoking this long, you don’t get that high”, hvorefter han tabte alt sit weed udover sig selv. 


33. Engang hvor jeg var frivillig til Aarhus Took It, fik jeg sindssygt meget skældud af Jeppe Bisgaard (RIP), fordi jeg kun havde købt een whopper på Burger King pr mand, “og der var ikke engang fucking fries til”. 

34. Engang rappede jeg til Mick Øgendahls bryllup, og gav Frank Hvam ideen til at få en rapper til at varme op for sig. Han valgte Per Vers, fordi han gerne ville have en, der var god.


35. Engang da Kool Herc dj’ede i Købehavn, blev han slæbt med til en morgenfest, der var min storebrors 30-års-fødselsdag.


36. Engang mødte jeg RZA i Søndermarken, hvor han gav mig nogle nødder og trænede wing chun kung fu med Marvelous Mosell. 

RZA og PTA
RZA og PTA

37. Engang skulle jeg spille med Jøden til en ungdomsfest i Auning, hvor de lokale havde besluttet sig for at tæve os i stedet. På en eller anden måde lykkedes det Johnson at snakke os ud af det. 


38. Engang skulle jeg hente The Last Emperor i Tirstrup Lufthavn. Men han havde selv taget toget fra Kastrup til Aarhus Took It, hvor han skulle spille. Senere slog vi Jøden og Jonny Hefty i bordfodbold.

last emperor
The Last Emperor og PTA fanget i et spil bordfodbold.

39. Engang skulle jeg rappe i ‘Boogie’ på DR, og Huxi Bach og jeg havde medbragt den samme Harry Potter-bog. Det var ‘Order of the Phoenix’.  


40. Engang så jeg Action Bronson på Vega, hvor han løb ned i publikum, stjal og drak min øl og råbte “take a picture of me – I look like a greek God!” 


41. Engang snød jeg mig til at interviewe Tyler, the Creator på Roskilde Festival, og da jeg kom ind i skurvognen, var han i gang med at wanke i sine joggingbukser.

42. Engang skulle jeg interviewe Busta Rhymes, og han udskød tre gange og mødte op dagen efter og svedte Courvoisier ud af alle hudporer.


43. Engang skulle jeg lave et portræt af en rapskole i Aarhus. En af eleverne var en ung Yahya Hassan (RIP) – på ledsaget udgang.


44. Engang skulle jeg dømme en rapkonkurrence i København – en af deltagerne var en ung Yahya Hassan – på ledsaget udgang.


45. Engang skulle jeg købe kød hos en halalslagter. En af de andre kunder var en lidt ældre Yahya Hassan – dækket af PET-agenter. Han roste mig for at have tabt mig.


46. Engang var Søren Strøm og jeg til Jay-Z koncert i Hamborg. Da han kiggede på os, råbte Strøm “made u look” af sine lungers fulde kraft, og Jigga stirrede olmt på ham resten af showet.


47. Engang skulle jeg køre Clemens og hans homie til et radio-interview – fordi de begge to havde mistet deres kørekort .   

PTA The Game
PTA interviewer The Game. Privatfoto

48. Engang skulle jeg køre Raekwon The Chef fra lufthavnen til Amager Bio og tilbage. Han spiste fem cæsarsalater på turen inklusiv to fra McDonalds. 


49. Engang skulle jeg købe Marlboro-cigaretter til Noreaga, og han blev rasende, fordi de IKKE var med mentol, så han var bange for, at de gav ham cancer.


50. Engang var jeg til en dejlig Pede B-koncert på hans hjemmebane i Pumpehuset. Jeg mødte en lækker dame, der nu er mit barns mor.


Du kan selv deltage i legen ved at tweete dine hiphopminder under #hiphopminder, måske kommer de med i næste artikel.

Du har netop læst en artikel fra Heartbeats.dk. Hvis du kunne lide, hvad du læste, så kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev HER eller hoppe hen på forsiden og læse mere HER.

Footer graphics