Der blev ikke kun tjekket for negative coronatests blandt gæsterne, da Nørrebro Pride i weekenden inviterede til fest. Gæster blev også forment adgang, hvis de var “hvide og/eller heteroseksuelle”, ligesom at man ikke måtte dukke op i tøj eller med frisurer med et “udtryk, der er stjålet fra andres kulturer”.
Det fremgår af flere opslag på Instagram, som Nørrebro Pride har delt.
Nørrebro Pride er en aktivistisk bevægelse, der har eksisteret siden 2018. Den har intet med det officielle Copenhagen Pride at gøre.
Sidste år skabte det stor debat, da Nørrebro Pride i forbindelse med en større demonstrationsparade valgte at opdele folk efter hudfarve, sådan at hvide skulle gå bagerst. Det samme vil ske igen i år, når paraden finder 21. august, skriver organisationen på Instagram.
“Ligesom sidste år vil Nørrebro Pride igen blive inddelt i blokke. Med hver blok bestående af maks. 50 personer. Forrest i demoen vil der som altid være en blok udelukkende af QTIBIPOC (Queer, Trans, Intersex, Black, Indigenous og People of Colour red.) efterfulgt af blokke af allierede”, lyder det i et opslag.
Herefter understreges det, at eventuelle “allierede”, der møder op til demonstrationsparaden, skal “være forsigtige med, hvor meget plads”, de “tager”.
Heartbeats har forsøgt at få et interview med Nørrebro Pride, men organisationen ønsker ikke at give interviews til pressen. Det vil det officielle Copenhagen Pride til gengæld.
Her støtter man, at lokale foreninger laver arrangementer for mindre grupper, fortæller forperson Lars Henriksen:
“Når man inviterer til fest, har man også selv lov til at bestemme gæstelisten. Det er der ikke noget odiøst i. Det ville være vildt diskriminerende, hvis man sagde, at nu måtte hvide ikke gå over Rådhuspladsen, men her er der tale om et privat arrangement”.
Han afviser dog, at Copenhagen Pride nogensinde vil lave arrangementer, hvor folk kan blive afvist, fordi de har en bestemt hudfarve eller seksualitet.
“Vi ville ikke kunne gøre det. Det er ikke den måde, vi arbejder på. Når vi laver arrangementer, skal alle føle sig inkluderede. Men vi har også særlige programpunkter for fx kvinder og unge, så de kan have et save space og føle sig trygge i det”, siger Lars Henriksen og tilføjer:
“Hvis der kun fandtes Nørrebro Pride, var der nok nogen, der kunne føle sig ekskluderede, men vi findes, og de kan komme til os.”
Du har netop læst en artikel fra Heartbeats.dk ❤️