En monolit i Nevada-ørkenen. Foto: Las Vegas Metropolitan Police Department

Er rumvæsenerne kommet? Ny ‘monolit’ spottet i Nevada-ørkenen

Siden 2020 har mystiske søjler uforklarligt skudt op forskellige steder i verden. Nu er der fundet en ny i Nevada.

Det ligner noget, der er photoshoppet. Men midt ude i ørkenen i Nevadas brandvarme ingenting står der rent faktisk en spejlblank søjle af metal. Det er en såkaldt monolit, der er tale om. En struktur, der som regel er hugget i sten.

Las Vegas’ Politi stødte på metal-monolitten i weekenden i forbindelse med en redningsaktion tæt på vandreområdet Gas Peak. Og indtil videre har de ingen anelse om, hvorfor eller hvordan den er havnet der.

Den allerførste metal-monolit blev spottet i Utah i 2020, og siden er der set flere eksempler på de skinnende, spacy søjler. Både i Californien, Wales og Rumænien har man fået sig en arkitektonisk overraskelse.

Den aflange kube minder angiveligt meget om den, man så i Utah. Den dag i dag er der stadigvæk ikke nogen, der har regnet ud, hvor i alverden de kommer fra, eller hvem der har placeret dem.

Og nu spekulerer man atter i, hvor i alverden monolitterne kommer fra? De kunne unægteligt ligne noget fra det ydre rum, men den skinnende monolit, der er fundet i Nevada-ørkenen og altså flere andre steder, minder meget om struktur, der viser sig i den episke science fiction-film fra 1968 ‘2001: A Space Odyssey’.

Desuden har den amerikanske kunstner, John McCracken, tidligere lavet værker, der ligner monolitterne. Men da han gik bort i 2011, er det næppe ham, der har været på spil. Hvem ved, måske er der en copycat derude, der afmærker sit territorium i al stilfærdighed?

LÆS OGSÅ

Footer graphics