UFO

UFO-feberen raser igen: Men hvorfor kan vi ikke acceptere, at vi aldrig er blevet besøgt af rumvæsener?

Eller vælg, hvor du vil lytte
Foto: Shutterstock

UFO-feberen raser igen: Men hvorfor kan vi ikke acceptere, at vi aldrig er blevet besøgt af rumvæsener?

Eller vælg, hvor du vil lytte

I dette afsnit af ‘Et åbent sind?’ handler det om UFO’er eller ‘uidentificerede flyvende objekter’, som forkortelsen står for.

Samfund En del af serien:

Et åbent sind?

Vi lever i en tid med konspirationsteorier, fake news, skjult reklame, coronaskepsis og meget andet. En tid, hvor vi bliver bombarderet med informationer og misinformationer, der forsøger at påvirke og manipulere os. Hvordan skal vi navigere i det? Hvordan skelne myter fra fakta og viden fra pseudoviden? Det er ikke spor let, for vi mennesker er ikke så rationelle, som vi tror. Vejen frem er at have et åbent, men samtidig kritisk sind. Værterne Torben Sangild og Morten Elsøe fortæller om, hvordan vi alle sammen bliver påvirket og manipuleret, hvordan vi har fordomme og tager fejl. Og så prøver de i al ydmyghed at vejlede i, hvordan vi - og de selv – kan tænke bedre og mere kritisk.

I dette afsnit af ‘Et åbent sind?’ handler det om UFO’er eller ‘uidentificerede flyvende objekter’, som forkortelsen står for. En annonceret rapport fra Pentagon om fænomenet har pustet ild til emnet både herhjemme og i udlandet, og i den anledning har en del ellers saglige medier kastet sig ukritisk over historier om, hvorvidt vi flere gange er blevet besøgt af rumvæsener. Det roder værterne Torben Sangild og Morten Elsøe bod på, når de hjælper dig til at forstå, hvordan disse fænomener bør forstås, og hvorfor vi så gerne vil tro på dem.

Der er også nyt fra vaccinedebatten, hvor weekendens dramatiske begivenheder under Danmarks EM kamp blev brugt til at sprede vaccineskepsis. Du vil også høre om, hvordan du undgår at brænde dig på en brændenælde, hvis du “møder den uden frygt”. Og så er der ny litteratur fra den kanoniske kritiske tænker Daniel Kahnemann, der er ude med bogen ‘Støj’.

Show notes:

Find mere om
Footer graphics