USA
Foto: Unsplash

Muslimske grupper i USA giver økonomisk hjælp til jødiske ofre for synagoge-skyderi

Det muslimske og jødiske miljø i Pittsburgh er væsentligt bedre venner end i andre verdensdele.

En crowdfunding-kampagne fra to muslimske grupper i USA har nu sendt mere end 1 million kroner afsted til ofrene for weekendens skyderi, hvor den 46-årige amerikaner Robert Bowers trængte ind i en synagoge i byen Pittsburgh og skød 11 personer med jødisk baggrund.

Det skriver CBS News.

Pengene bliver overført fra kampagnen til byens muslimske organisation Islamic Center of Pittsburgh (ICP), der er i direkte kontakt med den jødiske lokalsammenslutning, Jewish Federation of Greater Pittsburgh.

”Pittsburgh har et stærkt lokalsamfund, og ICP er det jødiske miljøs sande venner. De har været der for os på utallige måder, og der er få ting, der holder os oppe lige nu, men det her er i toppen af listen,” siger direktør for den jødiske organisation Josh Sayles i et interview.

Kampagnen er startet af grupperne MPower Change og Celebrate Mercy, der underviser i profeten Mohammed gennem velgørenhedskampagner. Talsmand El-Messidi siger ifølge CBS News, at grupperne igår mandag overførte de første penge svarende til 150.000 kroner.

“Ifølge den jødiske tradition skal begravelsen ske med det samme, og derfor prioriterer vi især begravelsesudgifter,” fortalte han med henblik på, at en jødisk begravelse i Pittsburgh-området koster i omegnen af 65.000 kroner.

Støttekampagnen kører på siden LaunchGood, der er en fem år gammel crowdfunding-platform primært til muslimske græsrodsformål. Pengene til denne kampagne kommer fra alle typer velgørere og ikke specifikt fra muslimske donorer.

Sideløbende med LaunchGood kører en anden kampagne på GoFundMe, der pt. har samlet mere end 5 mio. kroner.

Footer graphics