christer bredgaard la banchina il buco
Fotograf: Rita Kuhlmann

Duften af hybenroser og smeltet asfalt med urin på: Indehaveren af La Banchina forklarer den danske sommer

Christer Bredgaard er romantiker og i gang med at lave sin egen sodavand, men nok bedst kendt som indehaveren af La Banchina. Vi har bedt ham færdiggøre ni sætninger om den danske sommer.

Sommer er for mig…

”… solkysset og bar hud. Når folk pludselig cykler rundt med bare ben og luftige kjoler, så ved jeg altid, at sommeren er sat ind. Og så er sommer for mig lig med en større brug af byen og kulturen. I vintermånederne gemmer vi os derhjemme i pelsen, men når temperaturen stiger, flokkes vi i byen – og i baren.”

Smagen af sommer er…

”… alt, der kommer direkte fra jorden eller havet. Friskfanget, sprødt og lækkert. Og kold hvidvin.”

Christer Bredgaard La Banchina Il Bucho  Heartbeats Fotograf Rita Kuhlmann

Duften af sommer er…

”… hybenroser og smeltet asfalt med urin på. Der stinker altid af gammelt pis i København om sommeren, når det bliver sådan rigtigt varmt. Det sidste lyder måske ikke så lækkert, men det giver faktisk et eller andet sanseligt. Det danner konnotationer til fede festivaler og lange, unge sommernætter.”

Mit bedste sommerminde…

”… er en skøn dag på Bornholm for nogle år siden, hvor jeg var sammen med den helt rigtige. Vi badede og tog billeder, og da vi hen på aftenen blev sultne, sagde jeg: ”Lad os finde en pølsevogn og få en hotter,” men så havde jeg bestilt bord på Kadeau, hvor der var havudsigt og den vildeste middag. Man er vel romantiker.”

Den danske sommer…

”… er utilregnelig. For mig er solen, varmen og vejret afgørende for sommerfølelsen, men det danske vejr er ikke til at gøre sig klog på. Man ved aldrig, hvad man får. Men hvis vi er heldige, er den danske sommer også lig med turisme, hvilket er helt uundværligt. Og nu er det altså ikke kun fagmanden, som er afhængig af besøgende, der taler, for jeg synes, turister giver et friskt pust og noget nyt kulturelt blod til den danske sommer. Hvis der eksempelvis kommer nogle vilde punkere fra Spanien, kan de sætte lidt fut i Danmark.”

Christer Bredgaard La Banchina Il Bucho  Heartbeats

Christer Bredgaard

Født i 1979 på Bornholm

Bor på Christianshavn, København

Selvudlært kok, snedker og “gør det selv”-mand

Indehaver af spisestederne La Banchina på Refshaleøen og Il Buco på Islands Brygge

En perfekt sommerdag er for mig…

”… at vågne med en solstråle i panden uden at have en eneste plan. Bare at kunne dingle ud i byen og nyde dagen. Forhåbentligt støde ind i nogle venner, tage en spontan drink og spise en masse lækker mad. Ikke at skulle noget er den allerstørste luksus, jeg kender, og af den grund prøver jeg at holde mine dage så plan-frie som overhovedet muligt. Det er ikke altid nemt, når man skal have biksen til at køre rundt, men jeg tager, hvad jeg kan få.”

Jeg skal bruge sommeren 2021 på…

“… at holde øje med mine to forretninger. Jeg skal se, om jeg kan redde os i land efter det her Corona-blodbad, som har fået os ud af kurs. Ellers skal jeg hygge mig og nyde den københavnske sommer.”

La Banchina er…

”… et sted, hvor man kan høre fuglene, og hvor alle er velkomne. Et lille fristed, hvor man kan komme præcis, som man er og enten nyde en kop kaffe, et glas vin eller få den helt store menu. Og så er La Banchina stedet, hvor man kan være sikker på at få økologisk og bæredygtig mad. Det er en af mine største kæpheste, og her hos La Banchina holder vi en striks bæredygtighedspolitik. Vi går altid efter det økologiske, friske og lokale. Derfor er jeg gået i gang med at lave min egen sodavand, for sådan en kan man stadig ikke få, hvor den 100% dansk produceret. Det skal der laves om på.”

La Banchina om sommeren…

”… er fuld af badeglade gæster. Vi har jo vores egen lille badebro, og det er så skønt, at folk kommer for at bruge den. Nogle kommer for et enkelt dyp, mens andre ligger der hele dagen og får mad og drikke før, under og efter badeturen. Hvis jeg selv skal sige det, synes jeg, at La Banchina er en lille, fin oase – særligt om sommeren.”

La Banchina, Refshalevej 141, 1432 København, åben alle dage 08.00-23.00


Du har netop læst en artikel fra Heartbeats.dk ❤️

Find mere om
Footer graphics