fiskebaren
Tom restaurant på Fiskebaren. PR-foto

Fiskebarens lockdown: Mens vi venter på genåbningen, kan vi jo spise noget rogn…

Den kommende tid ringer Heartbeats til kunstnere, restauratører og byfolk og spørger, hvad de bruger deres lockdown-tid på. I dag med restauratør Anders Selmer, der står for Fiskebaren i Kødbyen. Han er med rogn.

Anders Selmer, direktør og idémand for Fiskebaren i Kødbyen

Hvad laver du under din lockdown?

“Restauranten er jo lukket, men jeg arbejder på vores kommende webshop, der hænger sammen med vores fiskeforretning og restauranten. Det handler om, at vi gerne vil have kvalitetsfisk ud til folk. Lige nu er de fleste efterladt med kedelig supermarkedsfisk. Jeg oplever en stor interesse for at spise mere fisk og skaldyr i de her år, det var ellers helt glemt i 70’erne, 80’erne og 90’erne, og da vi åbnede Fiskebaren i 2009, sagde folk, at det aldrig ville gå. Men der er generelt stor interesse for gastronomi i disse år, så vi bruger tiden på at finde på fiske-charcuteri og få styr på bakteriologi og kunne sælge bæredygtige kvalitetsfisk online”.

anders selmer fiskebaren
Anders Selmer. PR-foto

Får I hjælpepakker?

“Det er vi nødt til ja. Vi havde 100 ansatte under den første nedlukning, nu har vi 40 på lønningslisten, svarende til 26 fuldtidsstillinger. Vi betaler selv 25 procent af folks løn og får de 75 procent staten. Selvom vi ikke har fået nogen penge endnu. Vi låner penge til løn i øjeblikket. Men jeg regner da med, at staten holder deres ord”.

“Vi er en stor restaurant med god omsætning, og der er mange, der tror på os og vil hjælpe. Jeg ved, at det er meget sværere for små og nyopstartede steder, der ikke kan dokumentere deres tidligere indkomst, og de kæmper. Vi forsøgte os med takeout under den første nedlukning for at holde hjulene igang, men det kunne ikke betale sig for os. Jeg tror desværre ikke, det hele åbner før tidligst april”.

“Men jeg priser mig lykkelig for at bo i et land som Danmark med styr på tingene. Når jeg taler med venner i Mexico, England og Spanien, så ser det virkelig ikke godt ud med udgangsforbud, og folk der dør omkring dem”.

Stresser det dig, at din forretning er lukket?

“Jeg mediterer meget over det og prøver at slappe af. Vi kan ikke gøre mere nu. Vi har den økonomiske basis på plads, og vores investorer sørger for, at vi har penge nok. Og så må vi bare arbejde den gæld af senere. Det er heldigvis bare penge”.

Har du fået nogen nye hobbyer eller interesser under lockdown?

“Jeg har for første gang i mange år tid til mig selv. Så jeg træner med nogle venner og går lange ture på 5-6 timer, hvilket jeg aldrig har gjort før. Og så er jeg meget sammen med min familie – jeg har en datter, der lige er begyndt på kokkeskole, så vi laver mad sammen og taler meget mad. Så jeg spiser for meget, derfor er jeg nødt til at træne en del! Og ellers bygger jeg og ordner ting i sommerhuset”.

Er der noget, du vil anbefale os at spise i øjeblikket?

“Al fisk og skalddyr er bedst i de kolde måneder, så alt med fisk, som er i sæson, skal nydes nu. Stenbiderrognen kommer nu, og det er en skøn spise. Det er lidt dyr lige nu, men skal nok snart blive billigere. Jeg spiser en omelet om morgenen med rogn. Og avokadoer med stenbiderrogn til frokost. Og til aften gerne et helt klassisk stykke ristet brød med creme fraiche og rogn. Og så monterer jeg en del smørsaucer med stenbiderrogn til at hælde over et stykke stegt fisk”.


Du har netop læst en artikel fra Heartbeats.dk ❤️

Footer graphics