La Banchina
La Banchina. Foto: Kristian Bust

Dyp uden bøde: Heartbeats’ guide til Københavns bedste (lovlige) badesteder

Nyt havnereglement betyder, at Københavns vandhunde skal have penge op af lommen, hvis de ikke bader de rette steder.

Weekendens sommervejr trak Københavns badeglade bymennesker mod køligere briser og et dyp i bølgerne.

Men en tur i vandet kan blive en dyr affære. Et nyt såkaldt havnereglement betyder, at der kan uddeles bøder, hvis man ikke bader inden for de afgrænsede badezoner. Det skriver TV 2 Lorry i en artikel.

Frygt dog ej – København er ikke verdens bedste storby at bade i uden grund, og der er der fortsat masser af skønne steder, man kan springe i vandet uden at risikere at skulle flække sparegrisen.

Her kommer Heartbeats’ (lovlige) favoritter – 10, 20, 30:

La Banchina

Her taler vi altså om en vaskeægte perle! La Banchina er et lille spisested tæt på Refshaleøen, der med egen badebro og et imponerende vinkort gør det muligt at wine, dine and dive – eller som de selv skriver det: “Dip, Eat, Repeat”. La Banchina er det perfekte sted for livsnyderen, der i selskab med enten en ven, en kæreste eller Ernest Hemingway kan skåle sommeren ind – og efterfølgende bade i den.

Refshalevej 141, 1432 København

Sandkaj

Nordhavn har de sidste par år lokket vandhunde til sig, og det er heldigvis stadig muligt at springe i de nordhavnske bølger. Der er nemlig lavet en zone ved Sandkaj, hvor du kan øve dit hovedspring. Er du helårsbader, kan du også melde dig ind i Nordhavn IF og benytte dig af Sandkajs sauna og omklædningsfaciliteter.

Sandkaj (ved nr. 27), 2150 Nordhavn

Amager Strandpark

Vil du helt væk fra havnebadene, og er du til sand under tæerne og smeltet is ned ad den solbrændte mave, er Amager Strandpark det perfekte sted for dig. Det er Københavns svar på Vesterhavet, og et perfekt sted for børnefamilien og stangtennis-entusiasten.

Amager Strand Promenaden 1, 2300 København

Amger Strandpark
Amager Strandpark. Foto: Shutterstock

Halvvandet

Her er endnu et badested, hvor du efter en dukkert kan nyde et koldt glas et-eller-andet. Med egen strandbar og med udsigt til Langelinje kan Halvvandets gæster først hoppe i vandet og bagefter i baren. What’s not to like?

Refshalevej 325, 1432 København K

Svanemøllen

Endnu en “sand” perle er Svanemøllestranden, der ligger et stenkast fra indre Østerbro. Med soppevenlig strandbred til de mindste – eller de med vandskræk – og med badebro, hvorfra du kan springe ud på det dybe får du her the best of both world. Vil du gerne væk fra børnefamilier, eller hader du sand, kan du søge mod vinterbadeklubben knap 100 meter længere væk. Der er badebro, græsareal til grillpølserne og ingen sand.

Strandpromenaden 36, 2100 København Ø

Sneglen

Sneglen er faktisk en del af Amager Strandpark, men fortjener lige et punkt for sig selv. Med sin karakteristiske snegleform er denne ikoniske badebro et besøg værd. Her kan man tage en slapper på badebroen eller kaste sig i vandet fra en af de indbyggede udspringssteder. Et must try for den vandglade!

Amager Strandvej 275, 2300 Tårnby

Sneglen, Amager Strand
Sneglen. Foto: Shutterstock

Sluseholmen Havnebad

Her er der styr på sagerne. Inde midt i Sluseholmens tjekkede nybyggeri finder du Sluseholmen Havnebad, hvor der både er et børnebasin, et ungdomsbassin og to motionsbassin til den friske banesvømmer.

Ben Websters Vej 69, 2450 København SV 


Du har netop læst en artikel fra Heartbeats.dk ❤️

Find mere om
Footer graphics