Foto: Christine Faarbæk

Har du solskins-FOMO?: Her er caféerne med de bedste solspots i København

Solen skinner og det er sæson for cafébesøg. Men hvor får man mest ud af solens stråler? Vi peger på de beværtninger, der har de bedste placeringer.

Café Slusen

Blandt de gamle husbåde ved Københavns Sluse i Sydhavnen ligger et lille blikskur. Stedet minder om en kulisse til en Olsen-Banden film, indtil øjet rammer Sluseholmens nybyg på den anden side af vandet. Det er en kontrasfyldt blanding af det gamle og det nye København, som egentlig er helt ok.

Cafe Slusen er ikke så kendt, så det er ikke et flueplaster på de varme sommerdage (endnu), og da der kun er udendørsservering, kræver det en lille solstråle at værdsætte stedet, da det største plus er fri adgang til et dyp i havnen. Udvalget er småt men virkelig godt: naturvin, øl, kaffe, sicilianske is, brød og fisk på dåse. Er priserne fair? Næh. Men du får stadig meget mere end du betaler for.

Ved Slusen 34, 2300 København S

Kølsters Tolv Haner

Som navnet indikerer er der mere tale om en bar end en café lige her. Til gengæld er det ubestridt et af byens bedste solspots, fordi det er det sidste sted, hvor solen forsvinder på Nørrebro. Tag herhen en sommerdag, hvor det som regel summer af muntre mennesker, og placér jer på en af deres blå bænke med iskolde pilsnere, og når I så bliver sulten, så ryk et par meter hen ad gaden, og indtag middelhavsfisk på den lille nabo-taverna, Blaaregn. Slut så af med en kugle eller to af Kølsters sicilianske is, som serveres i sidelokalet om sommeren.

Rantzausgade 56, 2200 København N

Café Dyrehaven

Det perfekte sted at mødes efter arbejde med vennerne og nyde eftermiddagssolen. De har gode drinks, øl og spændende vin, og så er der altid et leben af mennesker. Dyrehaven ligger på Sønder Boulevard og er efterhånden en rigtig Vesterbro-institution. Og hånden på hjertet: Hvem af os har ikke været på en dårlig date, cyklet hjem alt for stiv eller været på loppemarked her på en søndag? Med andre ord, så er her fyldt med minder og historier. Og hvis du ikke selv har nogle saftige historier, har dem ved bordet ved siden af med garanti et par stykker.

Sønder Blvd. 72, 1720 København V

Foto: Café Dyrehaven

Autopoul

Det er Nordvests lille Napoli. Men det er også bare halvtreds hvide plastikstole på en asfaltplads foran et gammelt autoværksted. Tag ikke fejl, det er skødeløst velovervejet og smart altsammen, og når solen skinner, får man fuld valuta for pengene på Hejrevej 31. Men hvad spiser og drikker man her? Tja, det skifter, men forvent naturvin, croissanter og kaffe af høj kvalitet. Bliver man hængende, risikerer man, at der kommer en autodidakt kok og serverer spaghetti, og det er slet ikke værst.

Hejrevej 31, 2400 København Nordvest

Foto: Autopoul

Lille Bakery

Refshaleøen er måske byens bedste solspot i sig selv, men især Lille Bakery er fantastisk. Kom midt på dagen, og spis noget af deres vidunderlige surdejsbrød, mens du tanker op på d-vitaminer udenfor. Der er et begrænset antal stole og borde, men hvis du får et spot, er det hele cykelturen værd – ellers kan man altid sætte sig på kajen med en to go-kop.

Refshalevej 213A, 1432 København

Foto: Lille Bakery

La Banchina

La Banchina betyder bare “kajen” på italiensk, og det er måske det mest rammende, der kan siges om det her uformelle sted, bortset fra at det på en solskinsdag er decideret magisk at sidde med udsigt ud over vandet og falde i staver. Det er stedet at tage hen, når man har brug for at supplere sin udvalgte sundowner med et dyp i vandet og en kødfri snack.

Selve restauranten er lille og har bare plads til 16 gæster, men som vinbar og café kan der snildt være det tredobbelte. Tag badebukser og tæppe med, og slå dig ned på badebroen med en kold flaske hvidvin og deres fiskeburger. Følg så La Banchinas råd: Dip, eat, repeat.

Refshalevej 141, 1432 Refshaleøen

La Banchina
Foto: La Banchina

Flindt & Ørsted

Trukket væk fra Indre Bys larm og trafik ligger café Flindt & Ørsted gemt i hjørnet af HC Ørstedsparken som en frodig lille koloni-oase. Midt på dagen og hen mod aftenen står solen så godt som perfekt ned på deres udendørs terrasse, hvor du med fordel kan slå dig ned ved de franske caféborde og bestille en croque monsieur og en danskvand fra Frem. Måske en espresso. Og måske løber du ind i en intim jazzkoncert, fordi det elsker de her, hvor de gerne tænder et bål og nogle kulørte lamper, når mørket falder på.

Nørre Farimagsgade 6, 1364 København

Foto: Flindt & Ørsted

Båden

En gammel bådklub på Christianshavn flyttede sidste år deres udvidede dagligstue lidt ned ad gaden og ind i tre gamle lokomotivvogne. Det er nu blevet til Båden – et hyggeligt lille café-gesjæft med masser af lokal hygge og god stemning. Der er kaffe og forskelligt hjemmebag på menuen, og om morgenen kan man snuppe et blødkogt æg og en BMO, hvis man vil. Selvom de nyrenoverede vogne er lidt af en attraktion i sig selv, er der ikke rigtig noget, der slår at sidde på kajen på en solskinsdag.

Wilders Plads 15, 1403 København K

Foto: Båden

Toll Havs Kiosk

Det er lidt mere end bare en kiosk, det her. Vi snakker surdejstoast, fastelavnsboller, snacks og drinks serveret på vaklende bord-og-bænke sæt under en bankende sol. Det er slet ikke værst at befinde sig herude under lyskæderne på en varm dag. Eftersom det praktisk talt er den eneste kiosk i miles omkreds er priserne på IPA’er og en rawbite ligesom derefter, men i bytte for en solnedgang og en dukkert med vennerne går det jo nok altsammen.

Refshalevej 151, 1432 København


Find mere om
Footer graphics