Foto: Celina Dahl/Ritzau Scanpix

Mums: Vi har samlet alle de bedste bagerier i København for dig

København er bagernes højborg. Vi har lavet den komplette liste over de allerbedste bagerier i byen.

Duften af nybagt brød eller kage er formentlig en af de bedste i hele verden. Og i København er vi virkelig forkælede. I alle afkroge af byen finder man bagerier, der har surdejsbrød, wienerbrød og flødekager af højeste kvalitet. 

Den amerikanske avis Washington Post skriver, at bagerier er en ‘signature part of the city’, og at København i det hele taget er ‘one of the world’s great bread cities’. I ‘The Bear’ bliver dessertkokken Marcus da også sendt på inspirationsrejse til København for rigtig at lære at bage. 

De københavnske bagere er enige om, at konkurrencen i hovedstaden efterhånden er skyhøj. Du kan valse ind fra gaden de fleste steder og være sikker på at få et konge brød og friske croissanter, der snildt når parisisk niveau. Flere af indehaverne på listen har været indenom Noma og andre top-restauranter i Danmark og resten af verden.

Vi har samlet de allerbedste bagerier i København, fra Nordvest til Amager og alt derimellem. Hvis du bor i byen, har du sikkert stiftet bekendtskab med flere af dem i forvejen, men hvem ved, måske er der en overraskelse eller to imellem og en stor smagsoplevelse, der ligger og venter lige om hjørnet.

Bageriet B

Skjolds Plads på Nørrebro er i den grad blomstret op, efter metrobyggeriet omsider blev færdigt, og al afskærmningen blev fjernet. Og selvfølgelig har de også fået deres egen plet på bager-kortet. De laver et surdejsbrød med perfekt sprød skorpe og et blødt og saftigt indre. Når det gør entre på morgenbordet, er der vitterligt ikke brug for andet end smør og en god ost. Brødet holder sig crisp længe og gør sig også glimrende til at dyppe i olivenolien til frokost eller aften. Deres nyfortolkning af spandaueren er også en lise for creme-elskere, og så er deres croissanter og pan au chocolats så store, at de er delevenlige.

Haraldsgade 5, 2200 København N

Galst Bageri

Østerbro-bageriet Galst er et fint eksempel på, at der faktisk også kom noget godt ud af corona-pandemien og de nedlukninger, der fulgte med. Erik Galst arbejdede som revisor og havde gjort det i 32 år, men elskede egentlig allermest at bage. Han begyndte at bage brød til BK Skjold, fodboldklubben, hvor hans søn også spillede, og da pandemien ramte, så han sit snit til at skifte karriere. Han købte fire ovne til fodboldklubbens køkken, og i efteråret 2020 slog han dørene op for offentligheden. I dag er de rykket længere ind på Østerbro, men hver dag sælger Erik Galst stadig et væld af surdejsbrød, rugbrødssandwich og kardemomme- og kanelsnurrer.  

Lipkesgade 8, 2100 København Ø

Hahnemanns Køkken 

Først og fremmest smager deres brød og bagværk bare sindssygt godt, men det er også en fryd for øjet at sidde i det store, rummelige lokale og spise. Bollerne med ost, kaffen, det sprøde wienerbrød og de kunstfærdige konditorkager bliver serveret på smuk keramik i farver, der kan gøre enhver pessimist lidt gladere. Du kan endda købe de flotte fade, kopper og tallerkener med hjem. Ved første øjekast er placeringen lidt sjov, Hahnemanns Køkken ligger så godt som midt i en rundkørsel med Danmarks Statistik og en bilforhandler som nærmeste naboer, men det er klart en del af charmen, at det ligger lidt afsides, og når man nyder deres bagværk på deres udeservering emmer det faktisk af fred og ro. Et særsyn midt i København.  

Sankt Kjelds Pl. 14, 2100 København Ø

Rondo Bakery  

På forunderlig vis tilbyder Rondo en landsby-vibe midt på Indre Nørrebro. De ligger et tilpas stenkast væk fra Nørrebrogades trængsel og alarm, og man får fornemmelsen af, at det er folk, der bor lige i området, der handler der. Bageriet ligger lige ud til en plads med træer, bænke og en stor rutsjebane, genialt. På den måde kan man sidde i skyggen af en trækrone og nyde sin kaffe og bolle med ost, mens ens børn er beskæftiget. Rondos force er helt klart deres brød – især deres surdejsbrød med sesam, forlyder det fra en fra redaktionen, der er nabo til bageriet. Hver dag til frokost laver de foccaciasandwich med for eksempel mortadella, artiskokker eller zucchini – det varierer fra dag til dag. Der er også gode landhandel-vibes i bageriet, og du kan købe ansjoser, naturvin og granola med hjem. 

Sjællandsgade 7, 2200 København N

Meyers

Gode gamle Meyers, ikke. Det er trygt, der er genkendeligt – og så er det bare virkelig godt. Meyers Bageri findes i de fleste bydele og serverer troligt deres populære madbrød med pesto og kartoffel, deres surdejsbrød og deres hindbærsnitter, der er strøet med sukker. Mine egne personlige Meyers-favoritter er deres toast med vesterhavsost og dijon, som man kan få lunet, og i den søde afdeling deres kanelsnurrer, som seriøst altid er friskbagte og lige tilpas bløde med den helt rette mængde remonce-crust. Hver fredag helliger bageriet til flødekager under navnet ‘flødekagefredag’, og kagen i centrum skifter fra måned til måned. I maj er det for eksempel det klassiske gåsebryst med et twist af solbær, der indtager pladsen som månedens fredags-flødekage. 

Amagerbrogade 48, 2300 København S
Classensgade 33, 2100 København Ø
Jægersborggade 9, 2200 København N
Gammel Kongevej 107, 1850 Frederiksberg C

Brød

For Vesterbro-borgere fornemmer man hurtigt, at der ikke er noget andet bageri i bydelen, der sådan rigtigt kan konkurrere med ‘Brød’. Det er the one and only. Selv kalder de sig for et surdejsbageri, og jeg husker, hvordan min tidligere svigerinde introducerede mig til netop surdejsbrødet fra ‘Brød’. Jeg boede stadigvæk i Aalborg, hun boede på Vesterbro, og mine smagsløg eksploderede. Tænk, at et franskbrød kunne smage godt.Foruden et mundvandsfremkaldende udvalg af alskens kage, kan man også købe mel fra Kornby Mølle, et stort udvalg af most, skyr-drys, pålægschokolade deluxe fra Økoladen og i øvrigt også fisk på dåse i bageriet.  

Enghave Pl. 7, 1670 København V

Hart 

Stjernekokken Richard Hart står bag Hart, der siden 2018 har spredt sig til det meste af København. Han har en fortid som kok i London og San Francisco og selvfølgelig på Noma, og i USA er han kendt for at have gjort surdejen populær over there. Af Vogue er Hart blevet udråbt til at være et af verdens bedste bagerier. Hvorfor? De vil være de bedste, uanset om det gælder rugbrød eller spandauere. Og det kan man virkelig godt smage. Som mange gæster kommenterer under billederne af deres bagværk på Instagram: “It tastes as good as it looks.” 

Gammel Kongevej 109, 1850 Frederiksberg C
Galionsvej 41, 1437 København K
Istedgade 61, 1716 København V
Høkerboderne 17, 1712 København V
Refshalevej 159A, 1432 København K
Julius Bloms Gade 32, 2200 København N
Victor Borges Plads 2, 2100 København Ø

Andersen og Maillard 

Da Andersen & Maillard meldte sin ankomst på Nørrebrogade, rygtedes det, at de havde byens bedste croissanter. Populariteten ramte straks. Og med god grund. De rister deres egen kaffe på stedet, og kagerne er små skulpturer. For eksempel kan du få en croissant, der kunstfærdigt er formet som en kube. Heldigvis lever smagen op til skønheden. Craver du en bolle med ost er et lille hot tip at bestille deres bolle med salt og peber, den er ud over det sædvanlige. Deres Instagram-konto er i øvrigt et imponerende indblik i selve håndværket, og hvordan herlighederne bliver til. 

Nørrebrogade 62, 2200 København N

Albatros & Venner

Det er altid en fryd at spise i Torvehallerne og blive smittet med den buzz, der altid bliver skabt af det evige menneskemylder, der zigzagger ind og ud af de to haller med favnen fuld af blomster, friske grøntsager og lækre råvarer. På Albatros & Venner i Hal 2 finder man imidlertid bagværk i verdensklasse. Deres claim to fame er, at de slår deres bolledej op på majsmel, hvilket ifølge en fra redaktionen giver den vildeste crust. Faktisk har Heartbeats tidligere kåret deres BMO som den bedste i hele København. 

Hal 2, Linnésgade 17, Torvehallerne, 1361 København K

Bageriet Benji

Det er selveste Rasmus Sjødahl, der tidligere har været ansvarlig for surdejsbrødet på Noma, der står bag Nørrebro-bageriet Benji. Tidligere har Heartbeats rost bageriet for deres tæt på exceptionelle bolle med ost, der på en gang er sej og blød. Udover en virkelig god BMO disker Benjis også op med en klassisk kringle tilsat svesker og brandy, perfekt klistrede onsdagssnegle, spandauere og ‘Croqsants’ med salat, skinke, ost, dijon og mornaysauce.

Fælledvej 23, 2200 København N

Flere fugle 

Nordvest har haft vokseværk de sidste par år og har efterhånden virkelig gjort indtog på madscenen. Derfor har de selvfølgelig også fået sig et bageri, der er helt i top beliggende i den charmerende Demokrati Garage, der med sine lyskæder og industrielle look skaber associationer til Brooklyn. Men det er ikke bare et bageri, til frokost og aften serverer de også pizzaer og lægger hus til forskellige events. Foruden at komme og spise deres picturesque kvadratiske spandauere og formfuldendte snurrer, så kan du også deltage i workshops og lære at håndtere en surdej og lave latte art.   

Rentemestervej 57, 2400 København NV

BUKA Bakery

Lemon croissant bun, en af deres signaturkager. “Embracing the Love of Butter & Flour,” skriver BUKA cph på bageriets Instagram-konto. For eksempel gør de en dyd ud af deres croissanter, som fås med alverdens fyld, pistacie, Nutella, tiramisu og ganache af hvid chokolade. En af deres signatur-kager er deres lemon croissant bun. Selvfølgelig disker de også hver dag op med friskbagte surdejsbrød. Og så har de nyfortolkninger af flere gamle klassikere såsom tebirkes-buns lavet af sprød briochedej med et blødt indre af remonce og en overflade, der drizzler af mandel-glaze. Og hey, de laver også pizzaer, som kan købes hver dag fra klokken 12.

Strøget, Frederiksberggade 21, 1459 København K
Gammel Kongevej 171, 1850 Frederiksberg C
Østerbrogade 82, 2100 København Ø

Juno  

På Juno the bakery tilbyder de et virkelig lækker fusion af Danmark og Sverige. Det er, som om de har taget det bedste fra de skandinaviske kage-køkkener og forenet det i én herlighed. Således kan du i december købe veldrejede Luciabrød og såkaldte Semlor til fastelavn. Det er den tidligere Noma-dessertkok Emil Glaser, der står med hænderne i bolledejen og forsyner østerbrogenserne med en dampende duft af kardemomme. Netop kardemommesnurren er velsagtens signatur-kagen på Juno. Da Emil Glaser voksede op i Sverige, var hans yndlingskage nemlig en kardemommesnurre. Men da han flyttede til Danmark, syntes han ikke, at han kunne opstøve en. Og så måtte han jo selv lave dem. Til stort held for os andre.   

Århusgade 48, 2100 København Ø

Alice 

Foruden friskbagte rugbrød, brunsvigere og foccaciasandwich med skinke og straciatella kan du også købe silky milk ice cream hos bageriet Alice, der har til huse på Amager. Isen er lavet på økologisk mælk fra Søtofte Gårdmejeri, og vaflerne skulle angiveligt smage himmels. Inde i bageriet er der langborde og derfor også en snert af hjemlig køkkenstemning. Faktisk beskriver stamkunderne stedet som gennemført hyggeligt. 

Markmandsgade 1, 2300 København S

Københavns Bageri

Indehaverne af Alice og Benji slog pjalterne sammen om det her populære bageri, der ligger i Carlsbergbyen. Årsagen var, at de hver især havde enorm efterspørgsel, så hvorfor ikke smede mens jernet var varmt? Foruden en perfektioneret surdej, har de også specialiseret sig i at lave, hvad de selv kalder den perfekte flødebolle. Resultatet ligner glitrende chokolade-diamanter, bestående af marcipanbund fløjsblød vaniljecreme og overtrukket med tyk mørk chokolade. Københavns Bageri følger naturligvis med årstiderne, og i anledning af foråret har de netop introduceret ‘Mariebollen’, der er fuld af frisk rabarberkompot. I 2023 blev bageriet kåret til Københavns bedste bageri af Berlingske Tidende.

Flaskehalsen 22, 1778 København V 

Andersen Bakery

Den japanske bager Shunsuke Takaki kom til Danmark i 1959, hvor han forelskede sig i de danske wienerbrødstraditioner. Dem tog han med sig tilbage til Japan, hvor han åbnede et ‘Andersen-bageri’ i 1962 (som i øvrigt er et af Japans største bagerier den dag i dag). Sidenhen åbnede der også Andersen-bagerier i København, og fælles for dem er, at de spiffer den danske bage-tradition op med et japansk twist. For eksempel kan du nyde ‘Sake Rolls’ eller kagen ‘Lady in green’, der blev kåret til Årets Kage 2024, en pris, der hvert år bliver uddelt af Konditorlauget. Andersen Bakery er next level, når det kommer til kagekunst, men de serverer selvfølgelig også surdejsboller med Arla Unika-osten ‘Gammel Knas’.

Thorshavnsgade 26, 2300 København S
Ørestads Boulevard 49a, 2300 København S

Skipper Bageri

Ifølge en kender fra redaktionen finder du her byens bedste kanelsnegl. Skipper Bageri er et af de nyere bagerier på listen, der åbnede i 2022. Det er imidlertid garvede folk, der står bag disken. Nemlig ægteparret Emil og Carolina Mørkeberg, der også står bag Vesterbro-succesen ‘Brød’. Hos Skipper finder du alt fra pistaciecroissanter til citrontærter og desserter to go. Du kan også købe Skippers egen æblemost, der er lavet på Holsteiner Cox-æbler fra Lolland, med hjem til morgenbordet. 

Østerbrogade 103, 2100 København Ø

Sct. Peders Bageri & Konditori

Her finder du alle klassikerne: træstammer, spandauere, hindbærsnitter med tivolikrymmel og kanelgifler, og samtidig få et gedigent stykke danmarkshistorie. Sct. Peders Bageri & Konditori er nemlig Danmarks ældste bageri og har eksisteret siden 1652, og har i alle årene haft samme adresse. Alt er fredet derinde, og med sin charmerende placering midt i Strædernes brostensbelagte gader forskelligfarvede facader er der også god city watching, når du skal hente luft-rundstykker, kajkager og onsdagssnegle. Faktisk siges det, at det var bagerens tidligere ejer Kurt Lorenzen, der opfandt ‘onsdagssneglen’ i 1988. Der er ikke pillet ved al det gode gamle bagværk, og her er det stadig muligt at få et florlet rundstykke. 

Sankt Peders Stræde 29, 1453 København K

LÆS OGSÅ:

Find mere om
Footer graphics