Her er de bedste vinbarer i København 

Vinbarer er der efterhånden mange af, men hvor skal man egentlig gå hen for at få det bedste glas vin i de hyggeligste rammer? Her får du vores bud.

Bar’Vin 

Bar’Vin er egentlig både en restaurant og en vinbar. Som navnet dog antyder, er det vinen, der er omdrejningspunktet. Med 25 års vinerfaring serverer Bar’Vin vin i alle afskygninger, både naturvin, økologisk vin og konventionel vin, fra små vinbønder der hver især er specialiseret på deres område. Vinene er nøje tilpasset den gældende menu af spanske, franske og italienske retter lavet på sæsonbestemte danske råvarer, og skiftes så regelmæssigt ud, at det aldrig bliver et kedeligt besøg. Der er altid cirka 70 åbne vine på en aften, så der er altid et bred udvalg. 

Skindergade 3, 1159 København K. 

Vinhanen 

Konceptet hos vinhanen er vin for alle. Baren har en hyggelig, afslappet stemning, priserne er lave, og vinen tappes direkte fra ståltanke. Det gør dog ikke vinene mindre gode eller af lavere kvalitet. Alle vine er nemlig økologiske og kommer også i mindre klassiske vinvariationer som vin chaud og orange vin. Som enhver anden god vinbar har vinhanen selvfølgelig også et lille menukort, der passer perfekt sammen med de forskellige vine. Man kan få klassiske sydeuropæiske snacks, men også marokkansk vegetarret, kylling og mandag til tirsdag, kan man få en lille menu bestående af en varm ret, en salat og et glas vin til 140. 

Baggesensgade 13, 2200 København N. 

Vivant 

Vivant er ejet af to nordmænd, af denne grund omtales baren også til tider som ‘Den norske ambassade i Elmegade’. Baren åbnede kort efter slutningen på Corona i 2021, men har siden fået så stor succes, at Politiken har kaldt det ”Nørrebros nye hotspot”, og Time Magazine har nævnt baren som det bedste sted at drikke vin. Konceptet er naturvin, og ejerne vælger vin ud fra, hvad de selv synes smager godt. Indretningen er en blanding af fransk og nordisk med genbrugsmøbler og dims på væggene.

Elmegade 4, 2200 København N.

Josephine 

Amager bliver ofte overset på vores lister. Måske fordi Amager ikke ligefrem bugner med fede steder. Sidste år åbnede der dog en ret fed vinbar, eller vinbodega, som de selv kalder det. Udefra ligner det også en brun bodega, men indenfor er væggene lyserøde og stemningen langt fra brunt værtshus. Vinene kommer fra små europæiske producenter, og man kan få alt fra klassiske vine til naturvine. Bliver man sulten, kan man også få lidt lækre sydeuropæiske snacks som oste tallerken, charcuterie og croque monsieur. Baren fungerer også som vinhandel, hvor man kan købe vinene med hjem.

Frankrigsgade 15, 2300 København S. 

Veranda 

Veranda er en hyggelig lille vinbar på Nørrebro af folkene bag Bar Pasta. Her kan man få vin, man ikke får mange andre steder. Ikke fordi de har en særlig leverandøraftale, men fordi de køber vine, der kun produceret i et begrænset omfang. Alle vine er lavet af håndhøstede druer og er desuden organiske eller biodynamiske. Udover vin kan man også få mindre retter, som passer perfekt til de forskellige vine. Er man mere sulten, kan man passende smutte hen til Bar Pasta for at få en lækker pasta.  

Griffenfeldsgade 17, 2200 København N. 

Trianglen 7 

På adressen Trianglen 7, lige ved Parken, har der været udskænkning siden 1886. Der har været skiftende ejere og forskellige typer af udskænkninger, men i øjeblikket serveres der vin. Vinbaren, som er opkaldt efter adressen, har tre ejere, som hver især har deres egen niche og passion for vin. 
En gang i mellem holdes der events, og ellers kan man komme til vinsmagning eller opvarmning inden et arrangement i Parken med god vin og mad. 

Trianglen 7, 2100 København Ø. 

Sabotøren 

Vin til værtshuspriser, skriver ejerne af Sabotøren på deres Facebookside. På sabotøren serveres der naturlige vine og spilles musik fra vinyler. Baren er lille, hyggelig og utrolig velkommende med sine blå og sorte fliser på væggene. Der er et godt varieret udvalg af økologiske vine fra små vinbønder, og er man interesseret i at vide mere om producenterne bag, kan man besøge barens Instagram, hvor der er små fortællinger om de enkelte vinbønder. Ejeren rejser efter sigende rundt i Frankrig, og besøger vinsteder, hvorfra vinen importeres. 

Fensmarkgade 27, 2200 København N. 

Find mere om
Footer graphics