Lunden på Nørrebro er 100% det sted, vi har set flest stories fra den sidste uge. Og så skete det uundgåelige; nemlig at vi fik 2x FOMO-stress som aldrig før og måtte forbi asap.
Kæmper lidt med alle de helligdage i maj måned. Alle skal besøge alle, der er familiearrangementer til den helt store guldmedalje, og som om det ikke skulle være nok, så har alle vores venner også fødselsdag her i maj. Inklusiv pige 2! Hurra for den lille tyr! (Husk i øvrigt at lytte til vores pod om stjernetegn, og hvor sådan en tyr finder sit perfekte spisested.)
Men endelig fandt vi et hul i kalenderen til en lille “work from home”-frokost på Lundtoftegade. Vi havde en lille smule svært ved at finde det, for det er et af de steder, man normalt bare ville cykle forbi på vej til loppemarked ved Bispebuen. Men bag en hæk og nogle cykler i det, vi altid har troet var et eller andet kommunalt børnepasningsområde, var der wupti et ægte hemmeligt hang out spot. Med masser af sol! Og overraskende lidt larm. How is it possible? Altså, der er fuld smadder på biltrafikken lige uden for, men Lunden ligger åbenbart i en slags lydtæt gryde.
Der er vanvittig hyggelig baggårds stemning og føles meget, som vi forestiller os et festival backstage- område kunne se ud. Masser af borde, bænke, blomster på bordene og små træer i kasser, der var ved at blive plantet af nogle unge drenge med grønne fingre – måske nogen fra ØNSK som er en lille bæredygtigheds kaffesælger (tjek dem endelig ud hvis i mangler lidt kaffe, smager super godt).
Klientellet denne dag var en ægte Nørrebro bland-selv pose. Der var både et ældre par i arcteryx på den uironiske “det skal bare være praktisk, og den har passet fint i 20 år”-måde, og et par, der til gengæld virkede som stereotypen på Granola Boys. En cool mom med træsko, hæklet croptop og massevis af stick ’n’ poke-tattoveringer. Følte os meget hjemme, men måske er det, fordi Lunden rummer alle typer, der sætter pris på en bænk og lidt grillmad.
De søde drenge bag baren var meget undskyldende, da vi spottede et køleskab fyldt med, hvad der lignede naturvin til en glimrende eftermiddag og hvinede i kor, at vi bare skulle ha’ en flaske. Alkoholbevillingen var ikke kommet 100% på plads endnu, fordi der var gået rod i dokumenterne. God damn you, KBH Kommune.
Men tilbage til dagens frokost, der så ikke blev så våd, som vi kunne have ønsket os. All good, vi hoppede på 2x lavprocents fadøl i stedet. Pige 1 var også meget begejstret for, at der var danskvand fra Hancock, for hvis man er en ægte kender, er det svært at finde et andet mærke, der har så meget brus i som den. Og nej, aldrig, aldrig med citrus.
Menuen skifter vistnok hver uge, men denne gang stod den på en håndfuld forskellige frokostretter, en god blanding snacks og nogle desserter. Altid svært at tage beslutninger, når man har lyst til det hele, men i denne omgang måtte vi gå udenom både jomfruhummer, grillede asparges med chimichurri og østers til 35 kroner, hallo mand.
I stedet lagde vi ud med deres baba ganoush, der er en klassisk mellemøstlig auberginedip med tahin – en syrlig én af slagsen og med lidt aske drysset ud over. Det kunne vi ret godt lide. Til at dyppe i dippen fik vi en nogle bastante boller, der trods den hårde afbagning stadig var helt fluffy inden i. Fik nærmest lidt stenbrud ’Speak No Evil’-vibes af bollerne (if u know u know), der var virkelig god tyngde i – smagte stadig let og lækkert! God start.
Vores grillmad lod vente på sig, hvilket vi på ingen måde havde lagt mærke til – utroligt, hvor tålmodig man kan være, når man har en bajer i hånden og sol på næsen. Men det søde serveringspersonale kom lige med en portion undskyld-ventetiden oliven, og de smagte også præcis, som de skulle. De bliver klart husket til næste gang.
Men så kom der også en ordentlig portion flyvende ind på bordet! Lunden fokuserer primært på grillmad, og vi havde set os varme på en hel grillet makrel, som lå i al sin pragt med en stribe krydderurtedressing ud over. Super fint tilberedt! Vi kunne måske godt have brugt lidt mere snask, men den var dejlig, og benene slap let fra kødet, så alt er godt. Der findes måske heller ikke noget mere instagrammable i denne tid end en hel grillet fisk på et sølvfad a la dem, de bruger på plejehjemmene, amirite? Perfekt kombi af genbrugscore og ’Nak og æd’-historiefortælling. Og med en citron på siden, sådan bois.
Dertil fik vi en enorm smørbombe af en spidskål. Fantastisk gavmildt med et helt hoved til to piger! Sjasket ind på den absolut bedste måde i en smørsovs og med en håndfuld nye danske ærter ud over. Der var Morten Korch sommeridyl for alle pengene der i baggrunden ved buen!
Vi sad helt smørret (lol) i nydningen og kunne efterhånden godt forstå, hvorfor hele vores instagram har været hernede allerede. Spidskålsserveringen førte også til en diskussion, om hvorvidt kål kan siges at være lige så sundt, når der er smør inde ALLE rillerne, men vi blev ikke enige, så bedøm selv.
Selvom vi egentlig skulle tilbage på arbejde, var vi blevet fanget af idéen om den rarbarberdessert, vi så på kortet. For er der noget, der skriger starten på solsæsonen, er det de sødsure stængler med masser sukker. Denne lille rabarbergrød var med en helt genial pisket flødeskum, pistacienødder og knas fra en chokoladekiks, der var krymlet. Pistacie og rabarber, kombination var helt genial. Det skal vi lave med det samme. Og selvfølgelig med samme superfede velpiskede flødeskum ovenpå. Vi var dog ikke helt lige så begejstret for chokolade-elementet. Det var, som om den konkurrerede lidt for hårdt med de syrlige smage i munden. Vi blev enige om en havrecookie måske ville være bedre til crunch + nøddesmag? På trods af dette røg den meget, meget hurtigt ned.
Der er dejligt og billigt på Lunden. Det føles som en privat havefest, men hvor alle er velkomne, og hvor man kan spise alle sommerklassikerne i løbet af en vidunderlig eftermiddag. Der er virkelig mange siddepladser, søde folk bag baren og overraskende ordentlige toiletforhold. Spår en stor fremtid for det her sted, især når deres bevilling ryger igennem (den er faktisk lige gået igennem, red.). Vi husker alle, da Friheden åbnede som årets sommerhotspot, og historien gentog sig med Autopoul sidste år. Vi byder hermed velkommen til Lunden, hvor alt tyder på, at ’the hype is real’.
8/10 value4money – Det er ikke det mest komplicerede trylleri, de laver på Lunden, men stedet passer perfekt ind til en sommerdag, hvor man kan hygge lidt med vennerne eller familien. Det er en smule kbh-smart med stick ’n’ poke tattos og naturvin, men ærligt er det lige meget, for priserne er fine, og alle, der bor i området alligevel passer direkte ind i segmentet (to sultne basic bitches included).
Pris: 590,- kroner i alt for 2 bajere, 1 hancock, fisk, spidskål, en enkelt rabarberskål, og et par kopper filterkaffe også.