The joker
Foto: PR

Morgenbeats: Engang var du fed på Stereo Bar, nu spiser du burrata i Tivoli Food Hall

Dej-tv til folket, soya i rullen og gastro-dj’s til far – fremover udsender Heartbeats-redaktionen en mandagmorgenmail. Dette er den første.

1. Pænt scary joker

Årets vel nok mest ventede film får premiere 3. oktober. Joaquin Phoenix som den martrede, skæve og misforståede eksistens, der udvikler sig til selveste Jokeren – der som bekendt går hen og bliver Batmans ærkefjende. Hvis du ikke allerede har set traileren til Todd Phillips’ film, så er den her:

Endnu engang overbeviser Joaquin Phoenix om, at han ikke bare er sin generations bedste skuespiller og måske, måske ikke, også en af de mest sensitive. Vanen tro har hans opførsel udenfor kameraet allerede givet filmen opmærksomhed, da han i et interview med The Telegraph for nylig udvandrede – for dog at vende tillbage en time senere – på grund af spørgsmålet om, hvorvidt filmen kunne inspirere marginaliserede mennesker til selv at blive forbrydere. Den havde han ikke lige set komme.


2. Lyt til Rosa Lux over en rejemad

Engang var du fed på Stereo Bar, men nu går dine fredag aftener med at hente møgunger inden ulvetid, købe ind til vegetarisk Spaghetti Bolognese i Netto og ellers forsøge at holde dig vågen til ’Vild med dans’. Men behøver dit liv egentlig være så trist?

Tivoli Food Hall pynter fra næste uge op med et fredags-lydtæppe kl. 19-22, hvor dj’s som Rosa Lux, Kenneth Bager og Jean van Baden spiller plader. Så kan du tage børnene under armen, gå på opdagelse i udvalget af stationær-pop-up-street-comfort-food og sidde og vippe lidt indforstået med foden i takt og fortælle røverhistorier om dengang, mor og far var funky. Du kan jo altid snuppe ‘Vild med dans’ on demand senere.


3. Skal du have soya i rullen?

Danmarks svar på Tim Burton vil vi uden at rødme have lov at kalde Michael Wikke og Steen Rasmussen, som siden start-80’erne har været dette lands mest visuelt originale filmskabere. Løjerne begyndte med kultserierne ’Sonny Soufflé Chok Show’ (”Skal du have soya i rullen? Fuk!”) og ’Tonny Toupé Show’ og blev i 1993 til den smukke, poetiske og skæve voksenfilm ’Russian Pizza Blues’. Men det er børnefilmene, der er Wikke & Rasmussens spidskompetence, og titler som ’Hannibal & Jerry’, ’Flyvende Farmor’ og ’Der var engang en dreng – som fik en lillesøster med vinger’ er for længst blevet klassikere.

Under dette års Buster Filmfestival bliver duoens nyeste film, ’Gooseboy’, vist for første gang, og for alle andre har filmen premiere 3. oktober.


4. Dej og mig – nu skal vi bage igen

Efteråret er højsæson for flow-tv med ’Gift ved første blik’, DR-Dramas kommende ’Fred til lands’ (6.10) og premiere på ’Den store bagedyst’ (5.10). Og er der noget mere underholdende end amatørbagere, der fucker op i Othellolagkagen eller bytter om på salt og sukker som en anden peberkagebager? Nej vel.

Fordi programmet har kørt i så mange år, lover vært Timm Vladimir at ryste melposen og finde på nye udfordringer, da han mener, at deltagerne øver sig for meget hjemmefra. Om det bliver en nyfortolkning af Kajkagen, en LGBTQIA+-kiks eller opfindelse af spiseforstyrrelses-smørkagen, vil tiden vise. Mums.

https://www.facebook.com/dr1/videos/1902473066526516/

5. Metroseksuel åbning

Og så må vi ikke glemme, at det er i denne uge, at alletiders overspringshandling åbner, nemlig den i et helt årti ventede cityring. Endelig kan vi sætte os ind i metroen og blive transporteret rundt og rundt i en af verdens dyreste karruseller og have det circle line-agtigt. Hurra! (og så ikke et ord om de forhøjede billetpriser, grrr)

Mens vi glæder os over de imponerende 17 nye stationer, wow altså, så tjek lige Seouls metrosystem her:

Seouls metro
Footer graphics