literaturhaus
Foto: Literaturhaus/Facebook

Musikmagasin laver intim festival på Nørrebro: Jacob Bellens, Katinka og Jørgen Klubien er på programmet

I næste uge indtager musikmagasinet Groovy Literaturhaus hen over tre hyggelige aftener, hvor der vil være livemusik og talks for et lille publikum.

Den seneste tid har ‘live’ været noget, man sagde om ting i tv. Men på torsdag den 18. juni får ordet igen den helt rette betydning, når minifestivalen Groovy Live løber af stablen på Literaturhaus i København.

Det er første gang, festivalen finder sted – normalt begår Groovy sig på papir i et appetitligt A5-format, men nu trodser gratismagasinet altså krisen med tre intimkoncerter.

“Groovy Live er en måde at levendegøre magasinet og bliver samtidig nogle af de første koncerter efter coronakrisen. Det er også en måde at støtte det lokale kulturliv og bakke op om dansk musik,” siger Groovys stifter og redaktør, Kim Flyvbjerg, der også planlægger at afholde minifestivalen igen til efteråret.

I første omgang kan man torsdag opleve Jørgen Klubien fra Danseorkestret entrere scenen i den gamle metodist-kirke, såfremt man er en af de blot 50 tilhørere, der sikrer sig en billet på Groovys hjemmeside.

Koncerten bliver – ligesom de følgende to – akustisk, og det er planen at indlede aftenerne med et interview på scenen og runde af med vinyl-dj og hygge i baren.

Fredag aften bliver Jacob Bellens, der både har slået sine folder i bandet I Got You On Tape og duoen Murder, interviewet på scenen og giver smagsprøver på sit soloprojekt. Og lørdag er en af dansk musiks mest markante stemmer, Katinka, der i øjeblikket barsler på ny musik, på aftenens program.

Groovy nr. 15 udkommer fredag 12. juni. Magasinet er gratis og findes i plade- og hifibutikker, på biblioteker og spillesteder fordelt over hele landet.
Footer graphics