Friteret kyllinge-sandwich, borlotti bønne-cassoulet, jomfruhummere, gnocchi eller “øllebrød” med karamel, kakao-sorbet og flødeskum? Det lyder da meget godt, ikke?
Men guess what. Den nyåbnede Bar Moro er noget så sjældent som en Nørrebro-restaurant uden stracciatella på menuen. Gisp!
Til gengæld laver de middelhavsretter med inspiration fra hele kloden, serveret som deleretter på marmorborde og et bagtæppe af rustikke vægge. Her er der både plads til vennerne i hverdagen og cocktails i weekenden.
“Jeg troede faktisk, at jeg var lidt færdig med det”, fortæller Jonas Franck om sit livet som restaurantejer. Indtil december sidste år drev han både Restaurant Frank og Cleo, men tog en lang en pause, trak vejret og begyndte så småt at overveje freelance-tilværelsen.
Men sådan skulle det altså ikke gå for den tidligere podcast-kok i ‘Det sidste måltid’. For pludselig tikkede en besked ind fra Nikolaj Højlund Jacobsen.
“Vi har samme frisør. Det er egentlig er herrebarber-ting, men det fungerer ligesom en damefrisør – der bliver sladret meget. Lidt ud af det blå skrev han, om jeg ville høre om et projekt,” fortæller Jonas Franck, og uddyber, “det gik lidt slag i slag derfra. Han havde overtaget lokalet hernede, og så kom det på tale lige pludseligt.”
Nu har de sammen med Benjamin Haddoque åbnet restauranten Bar Moro på Blegdamsvej, som de drømmer om, bliver til et heldagssted med højt til loftet og både morgenmad, frokost og aftensmad på menuen.
Foto: Bar Moro
“Restauranten skal have en lokal vibe og bære præg af et stamklientel. Det tror jeg, er vores helt store drøm. Vi er åbnet op i et lidt dødt område her på Blegdamsvej. Her er ikke så mange ting, men der har ligget en italiensk restaurant før os i 45 år – så det er lidt drømmen at give noget nyt energi til området,” siger han.
Hul i væggen-vin
I lokalet ved siden af, som de også ejer, vil der både være plads til selskaber og events, mens der desuden er en vinbutik med et parisisk cave á vin-koncept og hul i væggen på tegnebrættet. Indtil videre holder de sig nu til restaurantdelen.
“Det skal være relativt udramatisk og uprætentiøst, så alle kan være med på både i hverdagen og i weekenden – også på prisen. Der er ikke så mange regler, der er højt til loftet, og vi gør, hvad vi har lyst til. Uden at det altså er sushi eller pommes frites,” lyder det.
Maden skifter efter sæson, men primært efter temperament og derfor følger menuen ingen fast årstidsformel. Og så skal der være en rød tråd i alt, der serveres.
“Vinen er europæisk og skal igen være rimelig udramatisk. Det er ikke fordi, det er konventionelt eller kun naturvin, det spænder lidt mellem begge dele. Vores filosofi er, at det skal smage godt. Det er det, vi forholder os til – det gælder også på maddelen,” fortæller Jonas Franck.
Hvad ville du anbefale, at man bestiller fra jeres menukort?
“Åh ja, det synes jeg jo altid, man skal spørge gæsterne om, for man skal ikke selv være dommer over det. Signaturretter er jo noget, som bare tegner sig af sig selv og får sit eget liv. Så det er lidt svært at sige nu, for jeg kun været åben i få dage. Men vi har en jomfruhummer-ret, som indtil videre tegner til at kunne blive sådan noget der.”
Bar Moro. Blegdamsvej 36, 2200 København N.
LÆS OGSÅ: