Foto: Shutterstock

Hjemmearbejdsdag: Skru op for lyden af kaffemaskine, printer og sniksnakkende kolleger

Vi troede aldrig, at man kunne savne lyden af en printer. Men i det herrens år 2020 skete det. Den skærende lyd af en kalket kaffemaskine og kollegaernes klukken blev digitaliseret og fandt vej til hjemmekontoret i stuen.

De mange lyde på kontoret kan ødelægge koncentrationen for selv den bedste. Men i marts, da coronapandemien sendte ansatte over hele verden hjem for at arbejde, blev kontorstøjen nostalgisk digitaliseret, mens vi arbejdede i stilhed hjemmefra. Selvom en del er vendt tilbage til kontorene, er der stadig mange, som har taget hjemmearbejdet til sig og lader kontorstolen stå tom lidt endnu.

En undersøgelse foretaget af YouGov, på vegne af it-leverandøren Atea, viser nemlig, at 57 procent gerne vil arbejde mere hjemmefra, end de gjorde før. Samtidig tror 49 procent, at coronakrisen permanent har ændret måden, vi arbejder på. Der er derfor ikke tvivl om, at corona har ændret vores arbejdsliv. I en sådan grad, at vi savner den velkendte lyd af kollegaernes kuglepenne.

På trods af at 72 procent af de adspurgte mener, at de arbejder mindst lige så effektivt hjemmefra, kan sådan en arbejdsdag hurtigt blive lang, stille og ensom. Derfor er der blevet udviklet en række hjemmesider, apps og youtube-videoer, der kan gøre det nye hjemme-arbejdsmiljø mindre ensomt. Kontor-versionen af white noise. Og hjemmesiderene I Miss the Office og Sound of Colleagues viser, at selvom det er dejligt at slippe for at tage bukser på for at arbejde, savner vi kontoret og kollegaerne.

I Miss the Office kan du visuelt navigere rundt på det digitale kontor, mens du tænder for den søde lyd af en vandkøler. Du kan endda bestemme, hvor mange kollegaer der skal være på arbejde netop den dag. Du kan også lytte til kontorhunden på Sound of Colleagues eller åbne for kontorets virtuelle vindue.

Selvom corona måske har ændret vores arbejdsliv permanent, er den nyopdagede begejstring for printerens brummen i hvert fald ikke til at tage fejl af – det er altså bare ikke helt det samme at arbejde hjemmefra. Så her er ti timers kontorstøj, der nok skal kurere afsavnet:


Du har netop læst en artikel fra Heartbeats.dk. Hvis du kunne lide, hvad du læste, kan du hoppe hen på forsiden og læse mere HER.

Footer graphics