christian kjær DR
Foto: DR

Set på flow: Det er synd for dig, Christian Kjær, at du ikke må skyde med skarpt og køre folk ned mere!

The struggle is real for Christian Kjær, K3 og børneflok, der må forlade Danmark efter den vanære, der har ramt dem og manglen på hofballer og jagt.

Jeg blev tilfældigt suget ind i tv-skærmen mandag aften, hvor DR1 sendte et (k)ærligt portrætprogram om rigmanden (det siger han, han ikke vil kaldes, men man kan vel dårligt kalde ham forretningsmand, når alt er arvet?) Christian Kjær. Under hele programmet som hed Christian Kjær – ’farvel og tak’, altså farvel til dumme Danmark, flød sørgelig klassisk musik, fuld smæk på violinerne, så selv hovedpersonen måtte fælde en tåre over Pavarottis klagesang, alene i Teslaen, med chauffør og filmhold.

Sagen er den, at Christian Kjær, berømt for sine mange millioner, sit ægteskab med Janni Spies og sit tætte bånd til Prins Henrik, i protest har solgt sit landsted og er flyttet til Schweiz. Det eneste rigtige sted for en dansk rigmand M/K, bare spørg Lars Tvede, Lars Seier, Rigmor Zobel og andre i Se&Hør-segmentet.

Danmark er ALT for småt og dumt til dem, og brøden, der er blevet begået mod Christian Kjær og ikke mindst hans hustru Susan Astani eller K3, som Kjær kalder hende (smart system for at holde styr på konerækken i øvrigt, K1, K2, K3), er, at den aldrende og, viser det sig, Parkinson-ramte Kjær, i august 2018 trodsede en afspærring ved et cykelløb i Nordsjælland i sin jagt på en rosinbolle til sønnen Alexander og kørte ind i en såkaldt trafikofficial (det er en frivillig i gul vest).

Det gav ham en dom i retten, frakendelse af kørekortet, men meget værre: Også frakendelse af jagttegn OG sildesalat og ordener fra Kongehuset, deriblandt ridderkorset, som Kjær var så glad for, at han har fået malet et portræt af sig selv med det på brystet. Det er med andre ord rigtig synd for ham. Det siger hans upåklageligt opbakkende kone også hele tiden i programmet, og vi må forstå, at det er meget strengt, at man ikke må skyde med skarpladte våben og føre automobil, selvom man er til fare for sine omgivelser, når nu man er så rig og connected som Kjær. Der må da gælde andre regler for ham, lader til at være den underlæggende præmis.

Som seer sidder man unægteligt og overvejer, hvor virkelighedsfjern man skal være for at begå dette karakterselvmord i den bedste sendetid. Hvorfor stiller de dog op til programmet?

Men det er ganske enkelt ubærligt for Christian Kjær og K3, at de ikke længere skal til hofbal i kongehuset, fordi dronningen har smidt dem ud af det gode selskab, og at det nu kun er K3, og ikke hendes mand, der må skyde lerduer og vildt. Så han søger oprejsning. Det er motivationen for tv-bekendelserne.

Jeg forstår godt, at de pakker den vældige samling af Royal Copenhagen i plast og Harald Nyborg-flyttekasser (helt ærligt, er man mangemillionær, burde man have råd til kvalitetsflyttekasser!), tømmer walk-in-skabet og som en fornærmet selvvalgt landsflygtig drager Kjær og K3 mod millionærernes paradis Schweiz, hvor der hersker den gode, gamle respekt for herrefolk, adel, old money og andre gamle traditioner. Det er da deres ret.

Men hvad jeg ikke forstå er, at man kan leve så meget i egen velhaver-boble, at man anser sig for at være hævet over loven?


Du har netop læst en artikel fra Heartbeats.dk ❤️

Find mere om
Footer graphics