Vintertiden er kommet med sine lysere morgener, og dermed følger de mørkere eftermiddage og aftener. Derfor tager To Sultne Piger i dag fat på en af deres yndlingsting ved efteråret, som de bedst kan beskrive som mad, som føles som en ægte madkrammer.
“Der er en stor portion retter, som man ikke rigtig har lyst til at spise i sommerhalvåret. Men lige så snart at mørket kicker ind, og man tager uldfrakkerne på, så føler jeg bare, det er alt, der kan puttes i en skål og har kogt,” siger pige 2, når hun skal forklare dagens tema.
Pigerne kan godt mærke, at det har været efterår et stykke tid nu. I takt med at de mørke timer tiltager, gør behovet for at lave hulestemning og spise hyggemad det samme.
Derfor hiver pigerne deres bedste anbefalinger til comfort food frem. Selv hvis pige 1 ikke selv laver sin yndlings comfort ret, spaghetti bolognese, så har hun stadig en tilbøjelighed til at vælge det italienske køkken. Og hun har ikke lyst til at gå ud og spise fine dining, når hun har lyst til comfort food.
“Jeg er ikke i et mental mind space, hvor jeg har lyst til at være fancy. Tanken om at sidde på Mangia og spise en for lille portion pasta, og at folk kan se mig. Det er bare ikke, det jeg viber med,” siger pige 1.
Famo-kædens restauranter derimod er gode til det mood. De kører stearinlys, og det er lidt mere anonymt at komme og spise der, hvilket pigerne elsker i efteråret. Hvis det ikke skal være italiensk, kommer de også omkring det franske køkken, diverse asiatiske comfort-retter inklusive det indiske køkken. For pige 2 elsker en god butter chicken. Pige 1 er dog ikke helt enig.
“Det er så sjovt, for vi er virkelig i hver vores ende, når det kommer til butter chicken. For mig er det nok på top fem over mest ligegyldige retter. Jeg kan simpelthen ikke forstå den ret, og der er så mange, der bare elsker den,” siger hun.
Pige 2 er vild med rettens simplicity. Og så gendeler hun et trick til, hvordan man bedst kan bestille sin butter chicken, så den bliver frisk og lækker. Til sidst kommer pigerne også med en anbefaling til en rigtig efterårshyggeaktivitet, som de glæder sig til at opleve, hvor man kan få god mad og filmhygge – all in one.
Hør hele episoden her, eller hvor du finder dine podcasts.
Producer: Emilie Westh Wold
Redaktør: Emil Norsker
Musik: Frej Levin