To Sultne Piger indtager kioskerne: “Det skal være nemt, og det skal være billigt”

Eller vælg, hvor du vil lytte
Foto: Rita Kuhlmann

To Sultne Piger indtager kioskerne: “Det skal være nemt, og det skal være billigt”

Eller vælg, hvor du vil lytte

Sandwich- og kiosk-hypen er over os. Delis og kiosker popper op på hvert et hjørne. To Sultne Piger taler derfor om mad on-the-go og gennemgår forskellige muligheder for convenience food i København.

Sponsoreret af:
Sponsoreret En del af serien:

To Sultne Piger

Podcasten er produceret af Heartbeats og sponsoreret af Jacobsen.

Lyt med i To Sultne Pigers podcast, når de hver anden uge taler om mad, restaurantbesøg og alt derimellem. Følg også med på deres Instagram @tosultnepiger. Stay hungry, stay tuned!

To Sultne Piger taler oftest om, hvor du kan gå ud og spise god mad og sjældnere om, hvor du kan købe det med på farten. Men det laver de om på i dagens episode. De er i humør til noget nemt og billigt, så derfor dykker de ned i, hvad de mener er et overset emne på Københavns madscene, nemlig convenience food.

“Jeg blev nødt til at google, hvad fanden det egentlig betød. Men umiddelbart, når jeg hører ordet, tænker jeg, det er ting i en kiosk. Altså, det er noget, der er premade, som jeg kan gå over i en disk og grabber, betale for og spise,” siger pige 2.

Pigerne kommer til den konklusion, at det ikke altid behøver at være premade. De hypede sandwichbarer, der har været på alles læber de seneste måneder, må også godt indgå i betegnelsen. Men det er mere end det. 

Pigerne har mange forslag til, hvor du kan få tilfredsstillet dine cravings, hvad end det skal være på snack- eller måltidsniveau. De tager turen hele vejen rundt fra mastodonten 7-eleven, som siden 1993 conveniently har ligget på hjørner Danmark over, og i dag supplerer især pige 2 med yndlingsforsyningerne rødbedejuice og Snickers til de forskellige supermarkeder, hvor pige 1 eksempelvis slår et slag for den lune grillkylling fra Føtex’ delikatesseafdeling. Den mener hun til pige 2’s overraskelse godt, at man kan spise på farten.

Generelt er To Sultne Piger i hver deres lejr, når det gælder valg af convenience food.

“Jeg er meget en salatpige, når det kommer til convenience food, fordi jeg synes, at premade sandwiches bliver mushy,” siger pige 2, hvortil pige 1 svarer:

“Det er sjovt, fordi jeg har det på præcis den modsatte måde. Jeg synes, at premade salater bliver kedelige og kolde. Og så synes jeg bare tit, de er iceberg-baserede.”

Et sted, de kan blive enige, er dogm når det gælder hånddellerne fra Torvehallerne. De er perfekte til at klare den lille sult, inden, underm eller efter, man skal ud og shoppe. Pigerne spørger hinanden, om Torvehallerne i virkeligheden er “the master of convenience” i København – også selvom det kan være et dyrt sted.

“For uanset, hvilket niveau af convenience, du er på, har de jo det hele,” siger pige 2.

Lyt til hele episoden øverst her på siden, eller der hvor du finder dine podcasts.


Producer: Emilie Westh Wold

Redaktør: Emil Norsker

Musik: Frej Levin

Find mere om
Footer graphics