To Sultne Piger taler om etikette og go’ stil med Helle Thorning-Schmidt

Eller vælg, hvor du vil lytte

To Sultne Piger taler om etikette og go’ stil med Helle Thorning-Schmidt

Eller vælg, hvor du vil lytte

I dag skal det handle om etikette ved middagsbordet, og hvad der er god og dårlig stil overfor ens medspisere.

Sponsoreret af:
Sponsoreret En del af serien:

To Sultne Piger

Podcasten er produceret af Heartbeats og sponsoreret af Jacobsen.

Lyt med i To Sultne Pigers podcast, når de hver anden uge taler om mad, restaurantbesøg og alt derimellem. Følg også med på deres Instagram @tosultnepiger. Stay hungry, stay tuned!

Vi har intet mindre end en tidligere statsminister med i dag. Helle Thorning-Schmidt er nemlig med i studiet for at snakke om do’s and dont’s til middagsselskaber og restaurantbesøg. Sammen vil de tre gøre os klogere på, hvad der er god etikette og ikke mindst god stil.

“Jeg går vildt meget op i manerer omkring det at spise,” siger Helle Thorning-Schmidt.

I dag passer hun blandt andet en bestyrelsesportefølje og har gennem mange år rejst verden rundt og bevæger sig stadig i mange forskellige kulturer og miljøer. Og her er det altså vigtigt at kunne opføre sig ordentligt, ikke mindst i spisesituationer.

“Det fede ved at sidde omkring et middagsbord, uanset om det er derhjemme eller på en restaurant, det er jo netop, at der indtræder nogle regler, som man skal følge,” mener Helle Thorning-Schmidt.

To Sultne Piger går også op i bordmanerer, men selvom de spiser meget ude, kan de stadig blive i tvivl om de forskellige regler for etikette. Pige 2 synes, at hun virkelig prøver på at opføre sig korrekt, men hun kan blive i tvivl, om hun reelt lykkes med det. Forskellige mennesker fra forskellige kulturer og familier, kan jo have meget forskellige opfattelser af, hvad der er god stil. 

“Det handler jo så meget om, hvordan man er blevet opdraget fra barnsben, og hvordan man forholder sig til andre mennesker,” siger Pige 1.

Der findes ligeledes forskellige regler til forskellige situationer, der kommer an på, hvem man er sammen med, hvor det er, og hvad anledningen er. Graden af formalitet er for eksempel ret forskellig, alt efter om du er til en business-dinner eller til din venindes fødselsdag. Dog er der altid et helt sæt almindelige regler, som indtræder, så snart man har en spisepartner.

“Alle ved, at når man spiser alene, så spiser man hurtigere og grimmere. Men det forsvinder, lige så snart man bare har en at spise med,” fortæller Helle Thorning-Schmidt.

To Sultne Piger og Helle Thorning-Schmidt er også enige om, at det kan sige meget om en person, hvordan deres spisemanerer er. Det betyder noget, om folk har øje for at passe ind i de situationer, de befinder sig i, og om de tænker på at sørge for deres bordmakker. Husker vedkommende for eksempel at hælde vand op til den ved siden af? Og taler vedkommende pænt til personalet? Det kan være meget definerende for, hvordan man opfatter nye bekendtskaber. Og hvis man er ved at lære nogle at kende romantisk, kan det nogle gange være udslagsgivende for, om man inviterer på en anden date.

I podcasten kommer Helle Thorning-Schmidt og To Sultne Piger også omkring, hvordan man bedst hidkalder tjeneren, hvordan man sender mad tilbage, og hvad det betyder i Helle Thorning-Schmidts familie at indtage “position nr. 1” ved middagsbordet.

Lyt til podcasten øverst her på siden eller der hvor du finder dine podcasts.


Producer: Emilie Westh Wold

Redaktør: Emil Norsker

Musik: Frej Levin

Footer graphics