Pige 2 er blevet medlem af en vinterbadeklub, og for at få varmen igen besøger pigerne nogle af de køkkener med afrikansk mad, der er at finde i København. Men pigerne ved ikke specielt meget om det, så de ringer til nogle venner, der kan gøre dem klogere.
Pigerne får hul igennem til deres ven, Dani, der har rødder i Uganda, og som er i gang med projekt avokado-farm selvsamme sted.
Danni anbefaler for det første food-trucken Safari Kitchen lige ved siden af Frederiksberg Centret, som serverer pilau-ris. Her har de retter, der har simret i 24 timer og kylling i peanutbutter-sovs.
”Ejeren er fra Rwanda, og hans peanutbutter-sovs er nok noget af det bedste, jeg nogensinde har smagt,” fortæller Dani til de to meget begejstrede piger.
Desuden anbefaler Dani etiopisk-eritreiske Hidmona på Griffenfeldsgade, hvor man bør prøve kaffeceremoni (som i øvrigt er noget af det dyreste på menuen) og deres injera.
Jollof, chili og madbananer
Næste opkald byder på retter fra Vestafrika. Pige 1 ringer nemlig til sin nye veninde, Kaddi, som hun mødte på Roskilde Festival i en brandert. Kaddis bedste køkken er hendes gambianske mors køkken, men det kan pigerne desværre ikke købe, så Kaddi har heldigvis andre anbefalinger med, heriblandt en hidden gem.
“Jeg køber altid jollof, en stegt fisk, tomatsovs ved siden af, grønt, og så har de en chili. Og deres chili er rigtig chili. Det, der også er nice ved det sted, er, at de ikke gør det dansk,” siger Kaddi om Danafrika på Nordre Fasanvej.
Hør hele episoden her, eller hvor du henter dine podcasts. Ny episode er ude hver anden torsdag.
Producer: Emilie Westh Wold
Redaktør: Emil Norsker
Musik: Frej Levin