To Sultne Piger om julefrokoster: “Jeg vil simpelthen aldrig se et voksent menneske i nissehue”

Eller vælg, hvor du vil lytte
Foto: Rita Kuhlmann

To Sultne Piger om julefrokoster: “Jeg vil simpelthen aldrig se et voksent menneske i nissehue”

Eller vælg, hvor du vil lytte

Hvert år glæder To Sultne Piger sig til at holde julefrokoster med deres “chosen family”. Derfor har de inviteret to venner i studiet til en snak om traditioner og favoritter på julebordet.

Sponsoreret af:
Sponsoreret En del af serien:

To Sultne Piger

Podcasten er produceret af Heartbeats og sponsoreret af Jacobsen.

Lyt med i To Sultne Pigers podcast, når de hver anden uge taler om mad, restaurantbesøg og alt derimellem. Følg også med på deres Instagram @tosultnepiger. Stay hungry, stay tuned!

To Sultne Piger elsker julefrokoster og har ventet spændt på at skyde sæsonen i gang. 

Så derfor er glæden stor i dag, hvor smørrebrødet står klart, øllene er kolde, og mikrofonerne er tændte, når To Sultne Piger i denne episode byder velkommen til deres venner Peter og Julius, som er i studiet til en on record julefrokost.

“For mig er december virkelig vennernes fest. Udover juleaften, som er meget familieagtig, så pakker jeg mig ellers ind i alle mine gode venskaber i løbet af december”, siger Pige 2.

Derfor skal der i dag tales om juletraditioner, sjove anekdoter og god mad.

To Sultne Piger har selvfølgelig holdninger til julefrokostbordet og det meste omkring det, og det har deres venner også. De fire i studiet bliver hurtigt enige om, at det er vigtigt at “babe up” til julefrokost, men at der er nogle beklædningsgenstande, der er no go.

“Jeg vil simpelthen aldrig se et voksent menneske i nissehue,” siger Julius.

Pakkeleg og jul i juli 

Selvom det næsten er december, kommer der hurtigt en vigtig julefrokosttradition på bordet, som foregår under varmere himmelstrøg. For To Sultne Piger og Julius’ vennegruppe holder hvert år julefrokost i juli. Det passer helt perfekt med, at det både er et halvt år siden, og der er et halvt år til, at det er jul igen.

“Det er min filosofi, at de der juleting er lidt federe uden for jul,” siger Julius. 

Og selvom frokostbordet til jul i juli oftest bliver til den mere fiskede side, kan det noget med julemad og snaps, når det ellers er sol og sommer.

“En ribbenssteg i juli er altså totalt undervurderet,” siger Pige 1.

Den idé kan Peter godt lide. Han har ellers selv været til nogle vilde og varme julefrokoster, da han arbejdede i reklamebranchen. Der blev julefrokosten tit holdt på en eksotisk lokation, hvor firmaet fragtede alle medarbejderne hen. Men i dag drømmer han mere om den klassiske julefrokost med røven på kopimaskinen og alle klicheerne. 

Julefrokostklassikeren pakkeleg er Peter dog ikke så vild med. Han havde en specifik oplevelse med en julefrokost, hvor pakkelegen gik galt, da drengegruppen skulle overgå hinanden i gaver. Julius og To Sultne Piger derimod elsker pakkeleg.

Pige 1 er især kendt for sine pakker. I modsætning til Pige 2, som til tider giver hadegaver, giver pige 1 nemlig kun ting, hun selv gerne vil have.

“Og så går jeg benhårdt efter mine egne pakker,” siger Pige 1.

Hendes pakker tæller oftest Treo til hovedpinen dagen efter, creme til den tørre vinterhud eller et skrabelod. 

Og selvom der i dag ikke bliver tid til en omgang pakkeleg i studiet, er julefrokostsæsonen nu skudt godt i gang.

Lyt til hele episoden øverst på siden eller der hvor du finder dine podcasts.


Producer: Emilie Westh Wold

Redaktør: Emil Norsker

Musik: Frej Levin

Footer graphics