To Sultne Pigers podcast: “Asiatisk mad er overalt – og vi har anbefalinger til enhver lejlighed”

Eller vælg, hvor du vil lytte
Foto: Rita Kuhlmann

To Sultne Pigers podcast: “Asiatisk mad er overalt – og vi har anbefalinger til enhver lejlighed”

Eller vælg, hvor du vil lytte

København er midt i en asian sensation på restaurantscenen. Det er To Sultne Piger meget begejstrede for. Derfor er denne uges episode spækket med anbefalinger, og krydret med anekdoter om madforgiftning i Thailand og sake bombs i USA.

Sponsoreret af:
Sponsoreret En del af serien:

To Sultne Piger

Podcasten er produceret af Heartbeats og sponsoreret af Jacobsen.

Lyt med i To Sultne Pigers podcast, når de hver anden uge taler om mad, restaurantbesøg og alt derimellem. Følg også med på deres Instagram @tosultnepiger. Stay hungry, stay tuned!

De sidste par år er det eksploderet med asiatiske spisesteder i København. De findes i et væld af priskategorier og dækker mange forskellige køkkener og genrer. Nogle af dem er helt traditionelle, men mange af dem blander forskellige køkkener og smage. Som for eksempel Ja tak, der for nyligt fik en Michelin-stjerne. Her fokuserer de på lokale skandinaviske råvarer, men trækker også inspiration fra blandt andet det kantonesiske køkken. Pigerne troede ellers, at fusionsrestauranterne hørte en anden tid til, men der kan man bare se.

“Mode er cirkulært, også på tallerkenen,” som pige 1 siger.

Selvom pigerne har hver deres forbehold inden for asiatisk mad, er de svært begejstrede for den asian sensation, der foregår i København. Derfor har det også været svært at begrænse anbefalingerne i denne episode. Pige 1 har over 35 restauranter med, så det er bare med at finde en note frem på din smartphone og bliv inspireret til, hvor den næste asiatiske middag skal finde sted.

“Jeg kunne ikke spise peanuts i tre år”

Pige 1’s forbehold er, at hun ikke er vild med thaimad. Hun har et madtraume fra en backpacking-tur, hvor hun fik madforgiftning to gange på en uge. Det resulterede i en kortvarig indlæggelse, hvor hun lå på stue med en thailandsk munk, der konstant talte i mobiltelefon, og en anden backpacker, der var styrtet på motorcykel. Den ene madforgiftning stammede fra en pad thai drysset med peanuts, og den satte langvarige spor.

“Jeg kunne ikke spise peanuts i tre år,” siger pige 1.

Pige 2 har noget med konsistenser, og hun går en stor bue udenom rå laks og rejer. Desuden har hun aldrig forstået hypen omkring ramen og det med at komme et hårdkogt æg ned i suppen.

“It’s not my thing. Så skal det hellere være skåret ud og puttet i mayo i en æggesalat.”

Men trods madforgiftninger og konsistenser kan pigerne finde et godt asiatisk spisested til enhver lejlighed. Det tæller morgen, middag og aften – med venner, med familie og især til tømmermænd. Mange af de nye cool asian spots er meget ambitiøse og instagrammable, og To Sultne Piger er vilde med det.

Hør hele episoden her, eller hvor du henter dine podcasts. Ny episode er ude hver anden torsdag.

Podcasten er sponsoreret af Jacobsen.

Producer: Emilie Westh Wold

Musik: Frej Levin

Redaktør: Emil Norsker

Footer graphics