Det er ikke nyt, at folk rejser for at få en på opleveren gastronomisk, men alligevel har fænomenet gastro-ture spredt sig de sidste par år. Ifølge Google har der faktisk været en “kraftig vækst”, når man kigger på, hvad der trender af søgeord hos tech-giganten.
Det skyldes helt klart mange faktorer, men den Emmy-vindende kokkeserie ‘The Bear’ kan afgjort tage en del af æren for, at endnu flere turister nu flokkes til København for at prøve blandt andet Hart Bageri og Noma.
“Jeg synes, det er ret blæret, at vi bor i et gastronomisk rejsemål,” siger Pige 1.
Selv har hun været over 10 gange i Paris, og kun besøgt et enkelt museum, men mange restauranter. Og drømmen om at flyve til Japan og rejse rundt fra den ene fantastiske restaurant til den næste bor også i hende. Så selvom det måske ikke er den store overraskelse, er gastro-ture et koncept, hun selv gør brug af.
I denne episode af To Sultne Piger-podcasten nøjes vi med at rejse over de to bælter og planlægger derfor en perfekt spisetur i smilets by: Aarhus. Og selvom intentionen var at give tips til en spisedag, så kommer Pige 1 med så mange anbefalinger, at der i hvert fald er nok til en forlænget weekend.
Når det kommer til morgenmad er der masser at vælge mellem, men Pige 1 fremhæver især SchweizerBageriet, som er Aarhus’ ældste bageri. De er gode på brød og chokoladescones. Derudover håber hun selv at besøge det nyere Berta Bageri, næste gang hun er i den jyske hovedstad. De er lige blevet kåret til Byens Bedste bager til Aarhus Stiftstidendes årlige uddeling, som svarer til den af samme navn, som Berlingske uddeler i København.
Herfra skal du, ifølge Pige 1, tage et valg for resten af dagen. Og det er enten at gå all in prismæssigt til frokost eller til aftensmad. Hvis man går efter cheap eats til frokost, er det som regel et godt træk at vælge et asiatisk spisested, der ofte er prissat fornuftigt. Pige 1 har kig på et par ramen-steder, men ellers er der ét spot, som skal fremhæves, og som nærmest er en institution i Aarhus.
“Det er meget svært at komme udenom Kowloon, når du snakker om value for money. Det er sådan noget, hvor der er stavefejl i menukortet, og du kan få alt. Altså der er vel måske 100 retter eller sådan noget. Men det smager faktisk fint nok,” siger Pige 1.
Efter du så har været på La Cabra til eftermiddagskaffe og kage, har Pige 1 delt aftensmadsmulighederne op i “dyrt”, “romantisk” eller “fest”. Bardok og deres nyeste skud på stammen Partizani Grill kommer man ikke udenom, og ellers er Klassisk 65 en god fransk bistro at gå efter.
Lyt til hele episoden for at få alle Pige 1’s spiseanbefalinger til Aarhus, en anekdote om at cykle ind i stjernerne fra The Bear og en ægte efterårs award. Du finder episoden øverst på siden eller der hvor du lytter til podcasts.
Producer: Emilie Westh Wold
Redaktør: Emil Norsker
Musik: Frej Levin