De er kendte for deres store engelske morgenmad, en masse pies og i det hele taget en stor glæde for friture-gryden. Englænderne har i mange år haft et lidt tvivlsom mad-ry, og noget af det passer til dels stadig.
”Lad os bare sige, at de prioriterer virkelig ikke grøntsager. Jeg var i supermarkedet den anden dag, og alle grøntsager var så dyre. Da jeg spurgte hvorfor, forklarede de, at det skyldes Brexit. Til gengæld er færdigmad meget billigt.”
Det fortæller Pige 1, som er på udveksling i den engelske hovedstad. Derfor er Pige 2 taget over for at besøge hende og tage hul på en helt ny sæson af deres podcast. En ny sæson med en masse nye tiltag. Blandt andet vil der denne gang i hvert afsnit være en fast restaurant-anmeldelse, og i slutningen vil de give ”en pris”, en slags special mention, til en restaurant eller noget personale, der har udmærket sig den seneste tid.
I første afsnit taler de om den engelske mad, som undrer Pige 2, for hvad er det, der egentlig der udmærker kulturen.
”Jeg har ikke helt været ude nok og spise til helt at sige det. Der er ret mange steder, der minder om Jensens Bøfhus. Men så er der også mange virkelig dyre og gode steder. Der er mere end 200 restauranter med Michelin-stjerner, og der er virkelig meget, der ser godt ud. Det er bare en større by med et større udvalg.”
Pige 1 er endnu ikke nået til stadiet, hvor hun savner noget fra Danmark. Men hendes morgenrutine har dog ændret sig.
”Jeg plejede at spise en BMO (bolle med ost) på vej til arbejde. Og det har de ikke. Jeg har i hvert fald ikke fundet det endnu.”
Hør mere om den engelske madkultur og fx deres pre-party-restauranter i dette nye afsnit. Der kommer et nyt afsnit hver anden torsdag.
Podcasten er sponsoreret af Jacobsen.
Producer: Emilie Westh Wold
Musik: Frej Levin
Redaktør: Emil Norsker