Thilde Vesterby

Fertilitetscoach Thilde Vesterby: “Yoga kan ikke gøre dig gravid, men det kan hjælpe dig med at slutte fred med en hårdtprøvet krop”

Eller vælg, hvor du vil lytte
Foto: Privatfoto

Fertilitetscoach Thilde Vesterby: “Yoga kan ikke gøre dig gravid, men det kan hjælpe dig med at slutte fred med en hårdtprøvet krop”

Eller vælg, hvor du vil lytte

Kroppen og sindet hænger sammen, og stress kan påvirke vores fertilitet. Yoga og mindfullness kan hjælpe et babystresset sind i den rigtige retning.

Debat En del af serien:

Join the Pudding Club

I podcasten ‘Join the Pudding Club’ følger vært Tine Stampe tre unge kvinder, som står midt i deres livs største krise med gentagne mislykkede forsøg på at blive forældre. 'Pudding Club' er et australsk slang for at være gravid, lidt ligesom vi på dansk siger 'at have brød i ovnen'. Undervejs taler Tine med eksperter, som hver giver deres bud på, hvad du selv kan gøre for at hjælpe fertiliteten på vej, og hvem der egentlig har ansvaret for Danmarks evner til at blive gravide.

Med knap 40.000 fertilitetsbehandlinger alene sidste år holder Danmark en kedelig verdensrekord i fertilitetsbehandlinger. Mange par og singler oplever, hvor smerteligt og ensomt det kan være, når den store drøm ikke kommer så let – men hvordan kan det være, at så mange danskere har svært ved at blive gravide? Hvordan påvirker det os? Og hvilken rolle har staten, når det kommer til borgernes fertilitet?

Hvordan påvirker stress vores fertilitet? Kan yogaøvelser være målrettet evnen til at blive gravid? Og hvordan stopper man med at tænke på det, man ikke må tænke på?

Din krop og dit sind er i konstant alarmberedskab, når du er i fertilitetsbehandling. Undersøgelser viser, at når kroppen er presset og stresset, lukker den ned for de systemer, der ikke er livsnødvendige. En af de første ting, der kan ryge, er desværre evnen til at reproducere. Og det mest paradoksale i den forbindelse er, at man mener, at kvinder, der gennemgår fertilitetsbehandling, kan være lige så stressede som dødeligt syge patienter.

I dette afsnit af ’Join the Pudding Club’ taler vært Tine Stampe om sammenhængen mellem krop og sind med yoga- og mindfulnesslærer og coach, Thilde Vesterby, som i sin praksis særligt har fokus på fertilitet og gennem yogahold kun for kvinder arbejder med at få dem til at bearbejde den enorme stress, der kan opstå, når man er i fertilitetsbehandling.

Footer graphics