Fertilitet og akupunktur: Kan sylespidse nåle forbedre fertiliteten?

Eller vælg, hvor du vil lytte
Foto: Rita Kuhlmann

Fertilitet og akupunktur: Kan sylespidse nåle forbedre fertiliteten?

Eller vælg, hvor du vil lytte

Undersøgelser har vist, at når den traditionelle vej ikke synes at virke for os, så kaster vi os over den alternative verden. Men er det så mystisk?

Sundhed & krop En del af serien:

Join the Pudding Club

I podcasten ‘Join the Pudding Club’ følger vært Tine Stampe tre unge kvinder, som står midt i deres livs største krise med gentagne mislykkede forsøg på at blive forældre. 'Pudding Club' er et australsk slang for at være gravid, lidt ligesom vi på dansk siger 'at have brød i ovnen'. Undervejs taler Tine med eksperter, som hver giver deres bud på, hvad du selv kan gøre for at hjælpe fertiliteten på vej, og hvem der egentlig har ansvaret for Danmarks evner til at blive gravide.

Med knap 40.000 fertilitetsbehandlinger alene sidste år holder Danmark en kedelig verdensrekord i fertilitetsbehandlinger. Mange par og singler oplever, hvor smerteligt og ensomt det kan være, når den store drøm ikke kommer så let – men hvordan kan det være, at så mange danskere har svært ved at blive gravide? Hvordan påvirker det os? Og hvilken rolle har staten, når det kommer til borgernes fertilitet?

Vi ser i dag et stigende forbrug af alternativ behandling blandt den danske befolkning, og det gælder også ufrivilligt barnløse par, som søger svar på, hvorfor deres drøm om at blive forældre ikke kommer så let.

Til trods for at evidensen bag akupunktur synes uafklaret, så anvender sundhedsvæsenet det som et behandlingstilbud til konkrete graviditets-lidelser, alt fra kvalme, halsbrand og igangsætning af fødslen – men kan det også hjælpe vores fertilitet på vej?

Akupunktør Vickie Budden har 19 års erfaring som akupunktør med speciale i fertilitet og kvindeproblematikker. Hun har behandlet over 15.000 kvinder og brugt mange tusinde timer på at tale med kvinder om deres udfordringer, glæder og sorger.

Akupunktur kan medvirke til, at blodcirkulationen i området omkring æggestokkene forbedres, og derved forbedres næringen til de kommende æg. I England er akupunktur et standardtilbud til alle kvinder i fertilitetsbehandling. Burde vi også have det i Danmark? Hvordan føles det egentlig at få stikket sylespidse nåle ind i kroppen? Og hvordan kan det gøre en forskel for ufrivilligt barnløse?

Footer graphics