Specialist i hormoner Caroline Fibæk: “En orgasme om dagen er guld værd for din hormonbalance, og derved også din fertilitet”

Eller vælg, hvor du vil lytte
Foto: Rita Kuhlmann

Specialist i hormoner Caroline Fibæk: “En orgasme om dagen er guld værd for din hormonbalance, og derved også din fertilitet”

Eller vælg, hvor du vil lytte

Hormonel harmoni – det lyder jo dejligt. Men hvad betyder det egentlig? Og hvordan opnår vi denne indre balance?

En del af serien:

Join the Pudding Club

I podcasten ‘Join the Pudding Club’ følger vært Tine Stampe tre unge kvinder, som står midt i deres livs største krise med gentagne mislykkede forsøg på at blive forældre. 'Pudding Club' er et australsk slang for at være gravid, lidt ligesom vi på dansk siger 'at have brød i ovnen'. Undervejs taler Tine med eksperter, som hver giver deres bud på, hvad du selv kan gøre for at hjælpe fertiliteten på vej, og hvem der egentlig har ansvaret for Danmarks evner til at blive gravide.

Med knap 40.000 fertilitetsbehandlinger alene sidste år holder Danmark en kedelig verdensrekord i fertilitetsbehandlinger. Mange par og singler oplever, hvor smerteligt og ensomt det kan være, når den store drøm ikke kommer så let – men hvordan kan det være, at så mange danskere har svært ved at blive gravide? Hvordan påvirker det os? Og hvilken rolle har staten, når det kommer til borgernes fertilitet?

Vidste du, at det er altafgørende, at der er balance i kroppens hormonsystem, hvis du ønsker at blive gravid? 

Hormoner er kroppens interne kommunikationssystem, der styrer dens vigtigste funktioner og sender signaler fra vores hjerne til resten af kroppen. Hormonerne sendes faktisk ud til alle celler i kroppen og fortæller den, hvordan den skal reagere i bestemte situationer. Det kan virke indviklet og abstrakt for de fleste. Hvordan får vi styr på sådan nogle små uhåndgribelige tingester som ‘hormoner’? Der kan sex, chokolade og Netflix eksempelvis gøre underværker ifølge dagens gæst.

I dette afsnit stilles skarpt på hormonel harmoni, både til dig der gerne vil være gravid og dig der ikke vil, når Caroline Fibæk, der er naturopath med speciale i hormoner, og som har skrevet flere bøger om hormonel harmoni, besøger studiet.

Footer graphics