Tine_Join the Pudding Club

‘Join the Pudding Club’ med læge Anna Grynnerup: “Rigtig mange kvinder ved utrolig lidt om deres eget underliv”

Eller vælg, hvor du vil lytte
Foto: Rita Kuhlmann

‘Join the Pudding Club’ med læge Anna Grynnerup: “Rigtig mange kvinder ved utrolig lidt om deres eget underliv”

Eller vælg, hvor du vil lytte

Er du sikker på, at du kender dit eget underliv? I denne episode af podcasten om ufrivilig barnløshed gennemgår læge Anna Grynnerup de vigtigste processer i kvindekroppen.

Sundhed & krop En del af serien:

Join the Pudding Club

I podcasten ‘Join the Pudding Club’ følger vært Tine Stampe tre unge kvinder, som står midt i deres livs største krise med gentagne mislykkede forsøg på at blive forældre. 'Pudding Club' er et australsk slang for at være gravid, lidt ligesom vi på dansk siger 'at have brød i ovnen'. Undervejs taler Tine med eksperter, som hver giver deres bud på, hvad du selv kan gøre for at hjælpe fertiliteten på vej, og hvem der egentlig har ansvaret for Danmarks evner til at blive gravide.

Med knap 40.000 fertilitetsbehandlinger alene sidste år holder Danmark en kedelig verdensrekord i fertilitetsbehandlinger. Mange par og singler oplever, hvor smerteligt og ensomt det kan være, når den store drøm ikke kommer så let – men hvordan kan det være, at så mange danskere har svært ved at blive gravide? Hvordan påvirker det os? Og hvilken rolle har staten, når det kommer til borgernes fertilitet?

Når vi gerne vil være gravide, er der overraskende mange elementer, der skal spille sammen i kroppen, og det kan virke uoverskueligt, når tidspunkt, temperatur, hormoner, slimhinder, sunde sædceller – og rigtig mange andre elementer i kroppen skal gå op i en højere enhed.

For hvordan fungerer det kvindelige reproduktive system egentlig? Og hvorfor er der så få kvinder, der interesserer sig for det, som foregår i deres underliv? Det taler vi i dag med læge og ph.d. i fertilitet, Anna Grynnerup, om som giver en slavisk – og meget pædagogisk – gennemgang af de vigtigste processer i kvindens cyklus.

Tine Stampe møder Anna Grynnerup første gang til karrieredag på lægestudiet, hvor hun viser Tine, hvordan man sætter en spiral op i en kvinde. Foto: Privatfoto

Footer graphics