Status i ‘puddingklubben’: “En positiv graviditetstest ændrer fuldstændig ved dynamikken i gruppen”

Eller vælg, hvor du vil lytte

Status i ‘puddingklubben’: “En positiv graviditetstest ændrer fuldstændig ved dynamikken i gruppen”

Eller vælg, hvor du vil lytte

Hvad sker der i en gruppe af kvinder i fertilitetsbehandling, når en af dem lykkedes med dét de alle drømmer om, nemlig at blive gravid? Må kvinden med den positive graviditetstest ikke længere medvirke? Og hvad gør det ved dynamikken i gruppen?

Familie & hverdag En del af serien:

Join the Pudding Club

I podcasten ‘Join the Pudding Club’ følger vært Tine Stampe tre unge kvinder, som står midt i deres livs største krise med gentagne mislykkede forsøg på at blive forældre. 'Pudding Club' er et australsk slang for at være gravid, lidt ligesom vi på dansk siger 'at have brød i ovnen'. Undervejs taler Tine med eksperter, som hver giver deres bud på, hvad du selv kan gøre for at hjælpe fertiliteten på vej, og hvem der egentlig har ansvaret for Danmarks evner til at blive gravide.

Med knap 40.000 fertilitetsbehandlinger alene sidste år holder Danmark en kedelig verdensrekord i fertilitetsbehandlinger. Mange par og singler oplever, hvor smerteligt og ensomt det kan være, når den store drøm ikke kommer så let – men hvordan kan det være, at så mange danskere har svært ved at blive gravide? Hvordan påvirker det os? Og hvilken rolle har staten, når det kommer til borgernes fertilitet?

I dette afsnit af podcasten ‘Join the Pudding Club’ mødes vært Tine Stampe igen med ’puddingklubben’, som består af Emma Louise Friis, Tina Juul Nielsen og Camilla Mollerup Top, som alle er i længerevarende fertilitetsbehandlingsforløb.

Det er lidt tid siden, at ‘puddingklubben’ har været samlet, og der er sket en del for alle tre kvinder – både gode og dårlige nyheder.

Camilla har fornylig fået svar fra en blodprøve, som viser, at hun ikke er gravid, hvilket har sat hende i et dilemma. Hvor lang tid skal man blive ved? Hvad er det næste step, når man har været igennem det hele, prøvet alt, og været i behandling i over fire år? Hvornår giver man op?

Emma har fået en positiv test, og har dårlig samvittighed over overhovedet at deltage, fordi hun er jo ikke længere i samme båd, som de andre? Hvem læner man sig op ad, når man er gravid, men konstant bange for at abortere?

Tina venter på svar, og hun ved faktisk ikke på det tidspunkt, om hun er gravid. Hun kæmper med at hormoner, som påvirker hende så meget, at hendes krop hele tiden tror den er gravid. Hvordan kan man få styr på sit tankemylder, når kroppen har sin helt egen agenda?

Lige pludselig står gruppen i tre meget forskellige situationer.

Footer graphics