Foto: Anders Brun Richter

På ferie med forfatter Molly Balsby: “Der er noget dejligt lindrende ved at kigge på vand”

Den 28-årige forfatter, der debuterede med digtsamlingen ’Ponyprivilegiet’ i 2018, bruger lige nu sommeren på at skrive sin første roman, shopping i Politikens Boghal og på at kigge på vand.

Det skal jeg lytte til…

”Jeg skal forsøge at blive opdateret på, hvad der rører sig på den københavnske musikscene, og så skal jeg tage til en masse koncerter. Det eneste krav er seriøst, at det er live, for jeg har virkelig savnet at opleve nærværende og levende kunst. Men jeg skal – forhåbentligt – også lytte til Lana Del Reys kommende album. Det skulle have været udgivet 2. juli, men er nu blevet udskudt på ubestemt tid, så jeg venter i spænding og håber, det når at komme i løbet af sommeren.”

Det skal jeg læse…

”Næste gang jeg er inde i Politikens Boghal skal jeg købe nyklassikeren ’Malina’. Den er skrevet af den østrigske forfatter Ingeborg Bachmann og udkom på originalsprog tilbage i 70’erne, men den danske oversættelse er netop udgivet. Det er en fortælling om en kvindes kærlighedsrelation til to forskellige mænd, og jeg har fået den anbefalet af flere venner og kollegaer. Jeg vil også gerne nå at læse ’Adam i Paradise’ af den danske forfatter Rakel Haslund-Gjerrild. Det er en historisk fiktionalisering omhandlende kunstmaleren Kristian Zahrtmann, som foregår omkring starten af 1900-tallet. Jeg sidder selv og arbejder på en historisk roman, så jeg glæder mig til at se, hvordan en anden forfatter griber den genre an.”

Det skal jeg se, når det regner…

”Jeg tror, jeg har set alt, der er at se på diverse streamingtjenester, så jeg glæder mig meget til at komme i biografen igen. Inden Corona og lockdown var jeg en hyppig biografgænger, og jeg har tidligere arbejdet i Grand Teatret. Når der kommer en regnvejrsdag, skal jeg derfor helt sikkert i Grand, og se ’Parasite’-instruktøren Bong Joon-hos film ’Mother’, der lige nu genvises. Og så elsker jeg Frances McDormand, så jeg vil også gerne se ’Nomadeland’.”

Det skal jeg spise…

”Alle de danske sommerklassikere som nye kartofler, asparges og fjordrejer. Men også alt italiensk. Jeg vil gerne besøge Un dichi på Christianshavn, der ligger i et super dejligt solspot. Og så skulle endnu et formidabelt italiensk spisested være Barabba i Store Kongensgade, så det skal jeg også besøge.”

Her skal jeg chille og hænge ud…

”Jeg bor i starten af Amager, hvor der er mange gode chill-muligheder – Refshaleøen og Amager Strand er storfavoritter. Men jeg vil også gerne bare gå lange ture rundt omkring i København. Hilse, kramme og se en masse mennesker. Og så skal jeg finde noget vand. Der er noget dejligt lindrende ved at kigge på vand, så jeg skal bruge meget af sommeren på at sidde ved Christianshavns kaj med vand, vin og venner.”


Du har netop læst en artikel fra Heartbeats.dk ❤️

Find mere om
Footer graphics