greta
Foto: Karina Waaliczek

På ferie med musiker Greta Schenk: ”Jeg skal spise så meget italiensk som muligt. Pasta, pizza, burrata, you name it – jeg elsker det hele”

Kan den sfæriske elektro-popsanger Greta mon finde en bog, der fanger hende lige så meget som Harry Potter? Hvis ikke, skal hun bruge sommeren på at gå i biffen, høre disco og spise pizza.

Det skal jeg lytte til…

”Discooo! Jeg skal lytte til den fedeste disco-playliste, min producer Kari og jeg har lavet. 80’er discoens beats, basslinjer og synth-lyde er noget af det mest inspirerende, jeg ved. Og en dag bliver altså bare bedre, når man starter den med disco – især om sommeren.”

Gretas morgendisco!

Det skal jeg læse…

”Jeg må ærligt indrømme, at jeg endnu ikke helt har fundet ud af, hvad jeg egentlig kan lide at læse som voksen. Det, synes jeg egentlig, er ret pinligt, men der er bare ingenting, der fanger mig lige så meget som Harry Potter og alt det fantasy, jeg læste som barn. Og jeg er heller ikke særlig god til at tage mig tid til at læse, selvom jeg nærmest sluger en bog, når jeg først går i gang. Hvis der derfor sidder en med en varm anbefaling til en virkelig god bog, der kan genoplive læsefeberen, må den meget gerne sendes min vej.”

Det skal jeg se, når det regner…

”Jeg har ikke været i biografen i virkelig lang tid, men der er virkelig mange gode film lige nu, så jeg skal helt sikkert bruge de regnfulde dage i biffen. Som det næste skal jeg ind og se ’The Father’, der allerede i traileren virkede utrolig fængende og bevægende. Derudover skal jeg se ’Euphoria’ og det nye ’Pose’ på HBO. Jeg kan også godt lide at tage på kunstmuseer, når det regner. Jeg vil eksempelvis gerne opleve udstillingen ’MOR’ på Louisiana, og når jeg er i Berlin, må jeg bare se udstillingen af Yayoi Kusama på Gropius Bau.”

Det skal jeg spise…

”Jeg drømmer SÅ meget om ferie i Italien, men kan ikke nå det i år, så derfor skal jeg spise så meget italiensk som muligt. Pasta, pizza, burrata, you name it ­– jeg elsker det hele”. 

Her skal jeg chille og hænge ud…

”Jeg er meget taknemmelig over at skulle spille en masse koncerter hen over sommeren, så jeg har ikke planlagt den helt store ferie i år. Men indimellem koncerterne tager jeg på nogle korte sommerhusture til Thy og Saxild Strand og besøger min familie i Husum – altså den tyske Husum ­– og forhåbentlig Berlin. Det glæder jeg mig sindssygt meget til. Men jeg skal også bare nyde den danske sommer på nogle af mine københavnske yndlingssteder. Skal jeg bade, tager jeg enten til Amager Strand eller Refshaleøen – særligt La Banchina og Magrethe Holmen er hyppigt besøgt. Har jeg lyst til iskaffe, sætter jeg mig på små og hyggelige cafeer som Fovl og Arrebro. Og så elsker jeg en god gåtur ved Bispebjerg Kirkegård eller Utterslev Mose.” 


Du har netop læst en artikel fra Heartbeats.dk ❤️

Find mere om
Footer graphics