Privatfoto

På ferie med tv-manden Søren Vester: ”Et pindsvin i brunst brøler som et fuldvoksent æsel – og der er parringssæson nu”

Den midtjyske havemand Søren Vester, der er aktuel med DR-programmet ‘Søren Vesters Have’, skal bruge sin sommer på at luge i Thise, lytte til brunstige pindsvin og være mad-turist.

Det skal jeg lytte til…

”Mine to sønner prøver at få mig til at høre sådan noget smart musik som Minds of 99 og lignende, men jeg er altså mest til højskolesangbogen og sange som ’Du danske sommer, jeg elsker dig’. Det er altid den sang, jeg går og fløjter, når jeg luger i min have. Men min egen fløjten slår selvfølgelig ikke fuglefløjt – det er den mest fantastiske lyd og noget, jeg i den grad forbinder med dansk sommer. Men noget, der også tager del i mit sommerlydbillede, er pindsvin, for haven har fået besøg af et. Man tænker nok, at sådan en lille fætter ikke lyder af særlig meget, men når et pindsvin er i brunst, brøler det som et fuldvoksent æsel – og der er åbenbart parringssæson nu.”    

Det skal jeg læse…

”Jeg elsker virkelig at læse – både faglitteratur og skønlitteratur – men jeg finder sjældent tid til det i hverdagen. Sommer er derfor lig med læsetid for mig. Der er en del havebøger, jeg gerne vil læse, blandt andet Peter Qvortrup Geislings ’Naturen på Recept’, hvori han ud fra et lægefagligt perspektiv undersøger, hvorfor man bliver så glad for at være ude i naturen. Og så har den lokale forfatter Marianne Jørgensen skrevet tre romaner, jeg enormt gerne vil nå at læse. Det er ’Gudruns arv’, ’De tavse vidner’ og ’Pelsjægerinden’, og jeg håber at have færdiggjort dem alle sammen, når vi når september.”

Det skal jeg se, når det regner…

”Jeg elsker svenske og britiske krimier – særligt dem, hvor der er en mordsag, der skal opklares. Og selvom vi alle ved, at det er butleren, der er gerningsmanden, så er det sjovt og hyggeligt at sidde og gætte med. Men hvis vi rigtigt skal flotte os, så tager hele familien i biografen. Det er faktisk noget, der hører de regnfulde sommerdage til.”

Det skal jeg spise…

”Jeg elsker god hjemmelavet mad, og jeg er så heldig både at have en kone og en ældstesøn, der er fremragende kokke. Men denne sommer har vi besluttet, at vi skal være mad-turister i eget land og besøge en masse restauranter. Vi tager derfor en smuttur til København, hvor vi skal besøge Restaurant Palægade, der er et af mine yndlingsspisesteder. Men gastronomien i Danmark er generelt formidabel, også ude i provinsområderne, så det er ikke kun i København, vi skal på restaurantbesøg. Vores lokale stamsted er Limfjordens Hus, hvor de har sat den kulinariske standard højt. Hvis man derfor er på de kanter, er det helt sikkert et besøg værd.”

Her skal jeg chille og hænge ud…

”I min have – surprise. Ej, jeg elsker virkelig vores have, og jeg elsker at være på ferie hjemme hos os selv. Vi bor kun 900 meter fra stranden, så vi befinder os konstant i et sommerhusland, hvilket er helt fantastisk. Men jeg har lovet min kone, at vi også skal bevæge os ud over matriklen, så vi ikke drukner i tøjvask og hverdagens trummerum. Så for husfredens skyld tager vi nogle små getaways til København, hvor vi skal spise, slappe af og se Cisternerne.” 


Du har netop læst en artikel fra Heartbeats.dk ❤️

Footer graphics