I Am Queen Mary
Foto: Shutterstock

Queen Mary bliver permanent i Københavns havn og støbt i bronze

Værket der minder danskerne om vores koloniherre-fortid, I Am Queen Mary, bliver nu permanent og støbt i bronze. “Et smukt symbol på frihed og ligestilling,” siger kulturborgmesteren.

Mange af os, der går ture ved Langelinie, har undret os en rum tid. Den store, smukke skulptur ved navn ‘I Am Queen Mary’, der står ved Vestindisk Pakhus for at minde os om Danmarks meget lidt stolte fortid som slavehandlere, har længe været hovedløs.

En storm i december 2020 kappede nemlig hovedet af den syv meter høje kvinde, hvilket skal forklares med, at skulpturen var udført i et midlertidigt materiale, nemlig flamingo, og derfor ikke var skabt til at holde for evigt.

Men nu er der truffet kommunalpolitisk beslutning om at gøre værket af de to kunstnere La Vaughn Belle og Jeannette Ehler, permanent.

“Queen Mary-statuen er med til at udfolde og gøre os klogere på en del af vores historie, som vi sjældent hører om. Netop derfor er den så vigtig, og jeg er meget glad for, at det nu er lykkedes at finde en permanent placering til statuen, så den kan blive en fast del af byrummet som et smukt symbol på frihed og ligestilling,” siger kulturborgmester Franciska Rosenkilde (Å).

Værket tager afsæt i Mary Thomas, en sort kvinde, der i 1878 kæmpede for retfærdighed på de tidligere Dansk-Vestindiske Øer, som i dag hedder US Virgin Islands. Og dermed får Københavns havn et permanet vartegn, der minder om en kontroversiel periode af vores historie. Der skal dog først findes midler til projektet, da det ikke er helt billigt at støbe i bronze.


Du har netop læst en artikel fra Heartbeats.dk ❤️

Footer graphics