nørregade druk indre by
Foto: Ritzau Scanpix

Nu koster det en bøde på 3.000 kroner at trække en brænder på Nørregade

Københavns Politi indfører kørselsforbud i nattelivszoner, som kommer til at gælde for al ikke-nødvendig kørsel fra 1. juni.

Det kan godt være sjovt at lave bremsespor, når man accellererer hurtigt i sin seje bil. Men det er ikke altid sjovt for andre end en selv. Ifølge politiet kan det være med til at skabe utryghed, hvis det finder sted i nattelivet, hvilket det gør.

Men nu skal det være slut med god gammeldags Brian-kørsel for københavnerne.

”Vi oplever, at bilister kører paradekørsel i nattelivet, hvor de gasser op, accelerer hurtigt, hører høj musik, råber til forbipasserende og generelt skaber utryghed og direkte farlige færdselssituationer for gæster i nattelivet. Med kørselsforbuddet er det vores mål at forhindre det,” siger politiinspektør Tommy Laursen i en pressemeddelelse.

Kørselsforbuddet i Indre Bys nattelivszoner indføres 1. juni, og konkret er der tale om gaderne fra Studiestræde til Vester Voldgade, derfra til Vestergade, Vestergade til Gammeltorv, og derfra det meste af Nørregade. Derudover drejer det sig om Gothersgade fra Kongens Nytorv til Kongens Have. 

Forbuddet kommer til at gælde ikke-nødvendig færdsel, og dermed kan man fortsat komme ind, hvis man bor i området, eller i øvrigt har et ærinde som fx taxachauffør eller udbringning.

Trodser man forbuddet, der gælder i tidsrummer fra kl. 24. til kl. 05 vil det koste en bøde på 3.000 kroner.

Nattelivszonerne blev indført i 2021 i de mest populære gå-i-byen-områder omkring Gothersgade, Vestergade, Vesterbrogade og Kødbyen, med henblik på at skabe et trygt natteliv. Efter Corona har politiet erfaret, at den del af Nørregade, der ligger op mod Nørreport St. samt et område, der dækker Vester Voldgade og en del af Jarmers Plads, også er præget af et intenst natteliv.

”Nattelivszoner er et værktøj, vi kan bruge til blandt andet at undgå, at personer, der tidligere er dømt for fx vold i nattelivet, skaber utryghed og begår ny kriminalitet i nattelivet. Derfor vil vi ved at inkludere Nørregade og området ved Vester Voldgade som nattelivszone øge trygheden for både beboere og nattelivsgæster på de to strækninger,” siger Tommy Laursen.

Find mere om
Footer graphics