Regnbuesko

Klar til pride: Adidas lancerer en regnbuesko

Adidas har netop lanceret en regnbueudgave af Ozweego-skoen i anledning af den internationale pride-måned.

I anledningen af pride-måneden juni har Adidas udvidet deres pridekollektion og lavet en mere farverig udgave af en gammel klassiker. Det skriver Hypebeast.

Det er den klassiske Ozweego sko, der har fået en makeover og er blevet udstyret med en farverig regnbuesål. Adidas har lavet en række forskellige pridesko, og du kan se deres sortimentet her.

Juni blev udvalgt som pride-måned for at mindes Stonewall-optøjerne. Det var en række spontane, voldelige demonstrationer foretaget af medlemmer af LGBT+-miljøet, der var en modreaktion på det amerikanske politis razzia i de tidlige morgentimer 28. juni 1969 på Stonewall Inn i Greenwich Village i New York City. Optøjerne betragtes som en af de vigtigste begivenheder i kampen for LGBT+-kampen, og de affødte bl.a. gay liberation-bevægelsen og blev startskuddet til den moderne kamp for LGBT+-rettigheder.

I Danmark skal vi dog vente lidt endnu på pride-festlighederne, da Copenhagen Pride først finder sted 13.-18. august 2019. Selve paraden går igennem de københavnske gader lørdag den 17. august.

Foto: Hypebeast

Find mere om
Footer graphics