1. Byens bogcafé
Byens Forlag har ikke noget kontor, men bruger i stedet Byens Café som arbejdsplads. Caféen ser meget lille ud fra gaden, og det er også en lille hyggelig hule, hvor du kan fordybe dig og nyde kaffen under svævende bøger til toner fra pladespilleren.
En kvalitetsmorgenmad kan nydes for bare 50 kroner. Der er gode muligheder for både at arbejde på computer, købe og bladre i bøger fra Byens Forlag, bytte eller låne dig til brugte bøger fra minibiblioteket og deltage i en bred vifte af arrangementer.
Byens Bogcafé, Istedgade 102, 1650 København
2. Boghallen
Boghallen er en del af Politikens Hus og ligger lige ud til Rådhuspladsen, hvor den har bragt bøger og mennesker sammen siden 1915, det siger de i hvert fald selv. Det er heller ikke usandt, for Boghallen er et livligt sted med mange besøgende og med i lange baner indenfor skønlitteratur, børnelitteratur, rejsebøger, filosofi og kulturhistorie. Alt.
I hjertet af butikken ligger den lille café, hvor man kan få espresso-kaffe fra Riccos, croissanter og hjemmelavede, lune boller efter den 60-årige barista og tovholder Ibens hemmelig opskrift. Boghallen er et fantastisk sted at se på mennesker og fornemme bylivet, der suser forbi, mens man selv får læst sin morgenavis. I solskin kan det varmt anbefales at bænke sig udenfor.
Man kan desuden være heldig at ramme et af Boghallens mange arrangementer på trappen til kælderen, hvor de ofte inviterer aktuelle forfattere ind til et interview, typisk foretaget af en af avisens skribenter.
Boghallen, Rådhuspladsen 37, 1550 København
3. Brøg litteraturbar
På Fiolstræde i København K finder man også denne hyggelige bogcafé, som har ligget på adressen siden 2019 med ambitionen om at lave et litterært åndehul i hyggelige rammer. Det må man sige er lykkedes.
Brøg Litteraturbar, der tager navn efter Suzanne Brøgger, er en selverklæret nicheboghandel, hvor man finder et håndplukket udvalg af bøger. Fokus ligger på kultur, skønlitteratur og digte, hvilket også afspejler sig i de arrangementer og forfatterbesøg, som finder sted i caféen fra tid til anden.
I forhold til de andre bogcaféer er menuen lidt ekstra på Brøg. Man kan udover boller og croissanter også få belgiske vafler til morgenmad og kantareltoast, quiche loraine og grillet kylling til frokost. Udvalget af vin er også næsten et besøg værd i sig selv.
Brøg Litteraturbar, Fiolstræde 7, 1171 København
4. Tranquebar
Man forbinder ikke Gothersgade med fordybelse og litteratur, men på den anden side af drinksbæltet, lige på hjørnet af Borgergade, ligger Tranquebar som et hyggeligt modstykke til den ellers hæsblæsende trafikår i Indre By. Tranquebar er en mindre kulturinstitution, og det har den været siden 1989, hvor den åbnede som en del af Mellemfolkeligt Samvirke.
Bøgerne er i centrum, og der er en næsten propagandistisk passion for litteraturen Tranquebar, men man kan også få sig en kop te eller kaffe fra Kontra Kaffe, økologiske moste og franskinspireret bagværk fra Daniel Letz i caféen, som åbner alle dage klokken 10. Der er selvfølgelig også vin.
Tranquebar, Borgergade 14, 1300 København.
5. Paludan Bogcafé
Danmarks ældste bogcafé finder du i centrum af København i mondæn stil, med store rum og med højt til loftet. Bogcaféen oser af biblioteksstemning med gamle bogreoler, som omringer alle rum. På flere niveauer kan du finde små kroge, hvor du kan slå dig ned i ældre møbler og fordybe dig i bøger, arbejde på din computer eller nyde et velsmagende måltid til fair priser fra caféens køkken.
Stedet er blevet et populært samlingssted for studerende, da der i caféen findes borde med plads til mange. Du kan nyde et godt måltid for under 100 kroner, og samtidig giver caféen studierabat. Dørene åbner allerede klokken 9 på hverdage, så du kan nyde godt af det store morgenmadsudvalg.
Paludan Bogcafé, Fiolstræde 10-12, 1171 København K