Morgenbeats: Julefrokosten fra himlen – når Snoop Dogg doggystyler My Little Pony

Det er våd januar, men heldigvis har du klimaforandringer og dine nytårsfriske morgenbeats, som sørger for frostfri forfriskninger til folket.

1. Den rigtige klovn

Det er efterhånden ikke nyt, at ‘Klovn’ har lånt temmelig meget fra den amerikanske serie, ‘Curb your enthusiasm’, som komikeren Larry David skabte for 20 år siden – efter sin succes med ‘Seinfeld’, som han skrev sammen med, nå ja, Jerry Seinfeld. Eller det er ikke helt rigtigt. En del af sin form har de to serier tilfælles, men hvor Frank i ‘Klovn’ er en ufrivilligt komisk klovn, er Larry Davids fiktive Larry David en selvoptaget, gnaven idiot, hvilket giver ‘Curb’ en mere kynisk og rå tone, fordi Larry indimellem er så helt igennem ubehøvlet over for folk, at man taber kæben. Nu er 10. sæson snart klar på HBO Nordic, og vi glæder os som klovne inden en børnefødselsdag.

2. Barbie og Tupac

Nogle gange kan den kapitalistiske verden føre nogle sære ting med sig. Et af de seneste eksempler er amerikanske Hasbro Toys, som lige inden året lukkede opkøbte firmaet Entertaiment One Ltd.(eOne) for 3,8 milliarder dollars. Det er der sådan set umiddelbart ikke noget galt i, tværtimod, for eOne råder over en del af de stærke børnebrands, os med børn kender alt for godt til, bl.a. ‘Gurli Gris’ og ‘Pyjamasheltene’. Det sjove er, at med i købet fik Hasbro også Death Row Records, der nok var den største repræsentant for gangster-hiphop i 90’erne. Så nu skal My Little Pony og Mr. Potato Head altså dele ejer med Public Enemy, 2 Pac og Dr. Dre. Vi gad ret god med til den julefrokost.

3. En verden af selvmedicinering

7. januar døde journalisten og forfatteren Elizabeth Wurtzel af brystkræft i en alder af kun 52 år. Wurtzel var en vild, festelskende, coke-sniffende, champagnedrikkende, hurtig-tænkende, mande-nedlæggende Harvard-studerende, der som 27-årig i 1994, skrev den selvbiografiske roman ‘Prozac Nation’ om et liv som kronisk deprimeret og afhængig af antidepressiv medicin. “Nogle ting kan bare ikke repareres, jeg er en af de ting,” skrev hun i romanen, som på mange måder var den første til at beskrive den vestlige verdens stigende afhængighed af psykofarmaka. I 2001 blev romanen filmatiseret med Christina Ricci som Wurtzel og Jessica Lange som hendes mor, så brug et par timer i denne triste vintermåned på at se filmen eller læs bogen.

4. Ugens uundgåelige

Forleden havde sympatiske Klaus Lynggaard og lige så sympatiske Henrik Queitsch besøg af den også ret så sympatiske rockmusiker Claus Hempler, som fortalte ‘Rockhistorier’. Blandt andet talte de om skotske Cocteau Twins, der især havde deres storhedstid i 1980’erne og 1990’erne, hvilket gav visse dele af redaktionen akut optur. Især dette nummer fra 1996, ‘Seekers Who Are Lovers’, har invaderet vores øregange og slipper nok ikke ud foreløbig.

5. Lyt med mad i munden

Tivoli Food Hall står som bekendt bag de yderst besøgsværdige fredagsarrangementer, hvor man kan spise god mad og lytte til god musik, så man slipper for at høre på sine medspisende børn, kone eller andre ledsagere. På fredag er det så DJ Budas tur, og hvis man ikke kender ham, kan vi fortælle, at han er en del af den elektroniske duo, Lulu Rouge, som igen er fast navn på festivalen Stella Polaris (og hvis du heller ikke kender den, kan vi ikke gøre så meget for dig.) Ugen efter er Rasmus Backhaus på programmet, og ham bør du især kende, fordi han lige har været kæreste med en af værterne i ‘Vild med Dans’.

6. Mens Sally venter på atomkrigen

(Husk at skrue op for lyden…)

7. Og apropos…

… ingenting faktisk, så har vi det for vildt over, at den engelske popstjerne Grimes venter barn med verdensfrelseren Elon Musk, hvilket lidt er sådan en Champions League-version af Aura og Janus ‘Skype’ Friis, det var bare det, vi ville sige… så vi slutter af med lidt velvalgte morgenbeats, som i følge Rune Skyum-Nielsen var årtiets fjerdestærkeste sang…

Footer graphics