Pernille Krog Mogensen

Dj og radiovært Pernille Krog Mogensen anbefaler: 3 Roskilde-koncerter

Hver torsdag sender dj og radiovært Pernille Krog Mogensen sit elektroniske musikprogram ‘Mango Drive’ på Heartbeats Radio. Derfor har vi bedt værten om hendes anbefalinger til årets musikprogram på Roskilde Festival, der ifølge hende har et særdeles stærkt line-up.

Pernille Krog Mogensen er dj og vært på ‘Mango Drive’ og har ifølge hende selv arbejdet med elektronisk musik i “1.000 år efterhånden”. Hun er nuværende musikchef for Spot Festival og har tidligere været musikchef på den elektronisk Strøm Festival.

Sidste år spillede Pernille Krog Mogensen selv som resident dj på Apollo Scenen. Om det siger hun:

“Det var fedt at være en del af noget så stort som Roskilde Festival og kunne sige: Jeg har spillet på Roskilde! Selvom det er en lidt ubarmhjertig tjans at spille det bedste, man har lært, foran 5-10 mennesker, som mest af alt venter på næste koncert. Men nu har jeg en Roskilde-plakat, hvor der står ‘DJ Pernille’, og det er meget fedt”, siger Pernille Krog Mogensen.

Musikprogrammet ‘Mango Drive’ har 60 sendinger på bagen.

https://heartbeats.dk/podcast/roskilde-festival-copenhagen-jazz-festival-bas-under-buen/

Hvilket upcoming act vil du helst se på Roskilde i år? 

“Nu har jeg jo lavet et helt ‘Mango Drive’-afsnit med fokus på årets program, så det kan man jo lige hoppe ind og lytte til. Men hvis jeg skulle vælge et dansk upcoming act, så er jeg ret vild med ham der third wife – en dansk techno-artist. København-techno-tendensen de senere par år har været meget hurtigt techno, som måske kan være lidt svært at følge med i. Der synes jeg, at third wife er lidt mere tilgængeligt, og han har også nogle referencer til dub-techno, jeg rigtig godt kan lide.”

Produceren third wife laver også popmusik i bandet Vesper, som har været i heftig rotation på Heartbeats Radio. 

Techno-talentet third wife spiller på Countdown Scenen kl. 19.30 søndag 30. juni.


Hvilke 3 koncerter vil du anbefale at tage til, når den “rigtige” festivalplads åbner?

“Den første anbefaling, jeg vil komme med, er selvfølgelig engelske Underworld. Jeg har været fuldstændig vild med Underworld i mange, mange år. De har virkelig et vaskeægte sweetspot i mit blødende engelske raver-hjerte. Jeg ville selvfølgelig meget gerne have set dem i midt 90’erne, men det kan ligesom ikke lade sig gøre, så i stedet bliver det på Arena fredag aften. Jeg så dem desværre ikke på Northside, men jeg så dem i Berlin for et par år siden. De var blevet lidt gamle og skulle holde pause mellem hvert nummer. Men jeg tænker, at når det er en festival, så er det et andet show, de kommer med. Og forhåbentligt spiller de en masse af de gamle klassikere.”

Underworld spiller på Arena kl. 23.30 fredag 5. juli.


“Den anden store anbefaling, jeg vil komme med, er én af de helt store: The Cure! Jeg så dem ikke sidste gang på Roskilde Festival og har faktisk aldrig set The Cure live. Jeg er meget påpasselig med livekoncerter, da man godt kan få ødelagt det billede, man har af en artist, fordi indspillet musik som regel altid er bedre end livemusik. Så er vokalen måske lidt mere i skabet, og det hele er mere poleret og lyder bare nice. Tit kan man godt brænde nallerne på en liveoplevelse, hvis trommeslageren er stiv og untight.

Jeg er dog helt klart nået dertil i mit live, at jeg sindsygt gerne vil se The Cure live, især nu hvor Robert Smith lige er blevet 60 år. Hvor mange år holder han endnu? Det skal opleves, før det er for sent.”

The Cure spiller på Orange Scene lørdag 6. juli kl. 23.


“Altså det er jo svært kun at udvælge 3 artister fra så stort og stærkt et program. Men min sidste anbefaling skal gå til Khruangbin. Det er bare max afslappende, og de har virkelig lavet nogle gode plader og spiller om eftermiddagen. Så hvis solen skinner, og det er godt, så handler det bare om at ligge på ryggen og have det vildt over det her primært instrumentale surfer-musik fra L.A. Khruangbin er virkelig, virkelig rart”.

Du kan lytte til Khruangbins mest populære hits via Spotify her:

Khruangbin spiller på Avalon Scenen kl 13 d. 6. juli

Du kan lytte til alle afsnit af ‘Mango Drive’ på iTunes her

Footer graphics